Telefoanele mobile au schimbat eticheta in comunicare

Majoritatea oamenilor de astazi, utilizatori de smartphone-uri intampina probleme atunci cand vine vorba de comunicarea directa, se simt oarecum stanjeniti cand poarta o conversatie fata in fata si incearca sa-si ascunda aceasta senzatie de disconfort cauzat de interactiune printre aplicatiile telefonului mobil din buzunar care este gata oricand sa intervina.

Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook spune ca in ziua de astazi este normal ca oamenii sa-si verifice in permanenta telefoanele, iar importanta data de unii etichetei este exagerata. In ciuda acestei pareri a fondatorului Facebook, telefonul mobil ii face pe oameni sa fie mai putin implicti in comunicarea directa, preferand-o pe cea care se desfasoara in mediul virtual. Chiar daca au o persoana in fata lor, tinerii nu pot sa rateze ce se intampla pe retelele sociale, asa ca nu se vor sfii sa tasteze un comentariu cand este nevoie, chiar daca sunt in mijlocul unei conversatii in lumea reala.

Conform unui studiu Quantified Impressions, prezentat de CNN, adultii reusesc sa stabileasca un contact vizual in 30, pana la 60% din timpul unei conversatii in care sunt angajati. Pentru a stabili o conexiune emotionala este recomandata o proportie de 70%. Acest fapt este in detrimentul oamenilor deoarece contactul vizual denota statut, incredere si nu in ultimul rand respect pentru interlocutor, iar cei care nu reusesc sa-l mentina nu sunt considerati demni de incredere.

Intr-un cadru familiar, intre prieteni, poate ca gestul de a-ti verifica in permanenta telefonul este trecut cu vederea, dar intr-un cadru formal, obiceiul ar trebui controlat.

 

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro