Te dor degetele de la mana?

12 aprilie 2023

Te confrunti cu o durere de degete, dar nu stii daca este cazul sa mergi la medic sau sa folosesti un antiinflamator local si o orteza pentru degete? Este foarte important daca ai suferit un accident, daca te-ai lovit la degete, daca le-ai dat peste cap cand faceai sport, sau aceasta durere a aparut pe neprevazute. In aceste cazuri poate fi vorba despre o entorsa sau chiar despre o boala degenerative, foarte frecvent intalnita persoanelor mai in varsta, indeosebi femeilor. Este nevoie de un consult de specialitate in orice situatie care dureaza de ceva vreme, daca durerile sunt din ce in ce mai mari, daca apar si alte simptome. Daca durerile par sa se amelioreze, purtearea unei orteze pentru degete si a unui gel antiinflamator vor ajuta la vindecare.

Cum apare entorsa? Entorsa este o leziune traumatica ce apare in urma intinderii sau ruperii ligamentelor de la nivelul unei articulatii, in urma unei miscari bruste, sau a unui traumatism. Miscarea brusca, traumatismul (caderea cel mai adesea) pot afecta oasele, cartilajele, muschii si tendoanele. Entorsele pot afecta toate articulatiile, inclusiv degetele si apar de cele mai multe ori cand ligamentele sunt solicitate, in timpul unei activitati.

Cum putea ajuta in cazul unei entorse? Depinde de gradul de severitate, entorsa poate fi tratata acasa, cu o orteza medicala si un gel antiinflamator sau este nevoie urgenta de consult de specialitate si poate chiar de imobilizare a zonei cu un gips.

Nu ezita sa ceri sfatul medicului sau farmacistului atunci cand achizitionezi un dispozitiv medical, deoarece se recomanda in functie de inaltime, greutate, severitatea afectiunii, etc.

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Te dor degetele de la mana?

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro