Tarile in curs de dezvoltare au plasat in 2015 cele mai mari investitii in energie regenerabila

Categorie: Pe scurt

Conform unui raport ONU, tarile in curs de dezvoltare au reusit sa realizeze in 2015 cele mai mari investitii in sursele de energie regenerabila. Investitiile indreptate in aceasta directie au ajuns la 286 de miliarde USD in cursul anului trecut. Mai mult de jumatate din aceasta suma a fost cheltuita in tarile aflate in curs de dezvoltare. 2015 a fost primul an in care aceste tari au reusit sa depaseasca statele dezvoltate pe „frontul” energiei regenerabile.

Dintre tarile in curs de dezvoltare, cele mai mari investitii au fost facute de catre China si India a caror economii sunt inca alimentate de combustibilii fosili.

În 2015 energia regenerabila a reusit sa contribuie la productia globala de energie in proportie mai mare decat toate sursele conventionale de energie la un loc. În ciuda pretului scazut al combustibililor fosili capacitatea de productie de energie din surse regenerabile a depasit-o pe cea de gaz si carbune cu mai mult de 100%, a anuntat raportul „Global Trends in Renewable Energy Investment 2016”.

Tranzitia rapida de la sursele de energie conventionala la cele regenerabile, in special in tarile in curs de dezvoltare si in cele emergente este favorizata de o reducere a costurilor cu energia dar si de beneficiile pe care le atrage dupa sine productia locala de energie si castigarea independentei fata de importurile de energie.

Cele mai productive surse de energie in 2015 au fost panourile fotovoltaice si fermele eoliene care au adaugat la productia globala 118 gigawatti, cu 25% mai mult decat in 2014.


Alte articole

Adauga comentariu