Targul de textile si imbracaminte se pregateste sa-si deschida portile, la Mamaia

19 februarie 2007

Camera de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta, impreuna cu ROMEXPO si patronatul din industria usoara organizeaza cea de-a 37-a editie a targului de textile si incaltaminte, TINIMTEX. Prima editie din acest an se va derula in perioada 21 - 25 februarie, in statiunea Mamaia, avand ca organizatori ROMEXPO, Camera de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta (CCINA) si Federatia Patronatelor din Industria Usoara (FEPAIUS).

Manifestarea expozitionala inregistreaza cresteri importante, iar organizatorii sustin ca este cea mai importanta dintre evenimentele de acest tip, din provincie. Targul national de imbracaminte si incaltaminte TINIMTEX se organizeaza cu o frecventa de trei editii pe an, iar pentru 2007 se preconizeaza o a patra.

Mihai Daraban, presedintele CCINA, a declarat, luni, ca s-a inregistrat o crestere cu 13% a numarului de expozanti, fata de editia similara din 2006. Astfel, 400 de firme vor expune produse pe o suprafata de peste 10.000 de metri patrati, arie care este in crestere cu 25% fata de anul trecut. Firmele participante isi vor expune produsele in 11 hoteluri si restaurante din statiunea Mamaia: Parc, Cleopatra, Ovidiu, Dacia, Azur, Victoria, Select, Sirena, Melody, Perla si Flora.

Catalin Trifu, directorul departamentului Organizare Targuri si Expozitii, din cadrul ROMEXPO, a afirmat ca editia de primavara este cea mai problematica, pentru ca este nevoie de spatii de expunere incalzite, iar in Mamaia sunt destul de putine cele care se preteaza. Cele mai multe firme expozante vor fi din Bucuresti (22% din numarul celor care participa), urmate de cele din Constanta (11%), Satu-Mare (6%) si Iasi (5%). Deschiderea oficiala a TINIMTEX va fi pe 21 februarie, la ora 10.00. Expozantii vor oferi confectii textile pentru adulti si copii, confectii din piele si blana, incaltaminte, marochinarie, tesaturi, tricotaje, produse de galanterie si pasmanterie, lenjerii de pat, accesorii pentru confectii, incaltaminte si marochinarie, precum si produse de mercerie. ROMEXPO ofera paritcipantilor la targ servicii de matchmaking pentru afaceristii din domeniu, prin departamentul sau de marketing. Presedintele CCINA a precizat ca TINIMTEX este cea mai importanta manifestare expozitionala din provincie si este una dintre cele de referinta pe plan national.

Best Romanian Fashion Brands

In paralel cu acest targ, se va organiza si expozitia Best Romanian Fashion Brands, care va fi deschisa in perioada 21-24 februarie, la restaurantul Cleopatra. Aurelian Popescu, presedintele FEPAIUS a precizat ca acesta manifestare va fi dublata de show-uri ale firmelor participante la TINIMTEX, dar si de firme care vor sosi special pentru evenimentul expozitional. Targul de imbracaminte si incaltaminte se confrunta si cu problema concurentei neloiale, pentru ca, in aceeasi perioada, la un hotel din apropierea celor in care expun participantii la TINIMTEX, s-a organizat o manifestare similara. "Ne-am obisnuit cu ei, pentru astfel de actiuni au mereu loc. Legal nu avem ce sa le facem, iar ei profita de eforturile si cheltuieile de reclama ale ROMEXPO, CCINA si FEPAIUS", a declarat Mihai Daraban.

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro