Proprietarii de case care vor sa-si monteze instalatii din resurse regenerabile pot obtine informatii despre firmele de renume care au produse de acest fel de la Targul International de Comert pentru Energie Regenerabila si Case Pasive, ce va avea loc la Stuttgart, intre 29 si 31 ianuarie. Targul Clean Energy Power (CEP) va fi organizat pentru a doua oara in orasul german, iar firmele participante vor prezenta publicului numeroase produse de incalzire din surse alternative - biocombustibili, pompe geotermale, panouri fotovoltaice, instalatii de co-generare, tuburi colectoare, cladiri verzi etc, potrivit anuntului de pe pagina de internet a Ministerului Mediului.
in cadrul targului va fi organizata si o conferinta cu tematici din domeniul caselor pasive, bioenergiei si incalzirii solare.
Numerosi romani s-au aratat interesati in ultima perioada de conditiile in care ar putea obtine subventia de 90% de la stat, acordata prin Programul Casa Verde, potrivit datelor Administratiei Fondului de Mediu (AFM) si ale Ministerului Mediului.
Programul de inlocuire sau completare a sistemului clasic de incalzire cu sisteme ce folosesc resurse regenerabile a fost initiat de fostul ministru al mediului, Attila Korodi, si anuntat in noiembrie 2008.
Joi, programul a fost amanat din nou, pe termen nedeterminat, dupa ce prima faza - validarea firmelor instalatoare - nu a putut fi finalizata de AFM, si, drept urmare, ministrul de resort Nicolae Nemirschi a solicitat premierului Boc revocarea din functie a sefului Administratiei.
Ministrul a mai identificat si alte cateva probleme din ghidul de finantare a solicitantului si a manifestat retineri fata de oportunitatea acestui program, in contextul actualei crize economice. El a precizat ca le va prezenta in sedinta de guvern de vineri, iar Executivul va putea sa aleaga intre revizuirea ghidului solicitantului, reducerea partiala a finantarii pentru acest program, continuarea lui sau anularea intregului program Casa Verde.
Pana joi dimineata fusesera validate 367 de firme de instalatori pentru programul Casa Verde, iar pentru restul de 1.490 de companii care se aratasera interesate au fost intocmite scrisori de refuz, care cuprind si motivul respingerii.
Bugetul pentru programul Casa Verde anuntat, initial, pentru acest an, de 520 milioane lei, il depaseste de 2,3 ori pe cel de inlocuire a parcului auto (Programul Rabla), de 228 milioane lei.
Programul Casa Verde este finantat din taxa de poluare auto, iar din bugetul alocat pentru acest an, 400 milioane lei sunt alocati populatiei, restul fiind pentru autoritati locale, ONG-uri, scoli, ocoluri silvice.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro