Targ de mobila international... cu mobilier din 17 tari

30 august 2006

"Inmobileaza-te cu stil!" este sloganul celei de-a XV-a editie a "Targului International de Mobila "BIFE TIMB 2006", organizat in perioada 6 - 10 septembrie. "Si in acest an, pentru organizarea acestui eveniment, Romexpo a colaborat cu Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania (APMR)", a declarat Mariana Dicianu, director la societatea de targuri si expozitii Romexpo. In acest an, "BIFE - TIMB 2006" reuneste 510 firme, dintre care 433 romanesti si 77 straine. Procentual, numarul expozantilor la aceasta editie este cu circa 10% mai mare decat cel al participantilor la editia precedenta.

De asemenea, suprafata ocupata este mai mare cu 11% fata de editia precedenta, aceasta fiind de aproape 50.000 de metri patrati. In cadrul targului vor fi reprezentate 17 tari, dintre care amintim: Austria, Bulgaria, Danemarca, Elvetia, Finlanda, Germania, Grecia, Italia si Japonia. Nu vor lipsi firme din Marea Britanie, Polonia, Republica Ceha, Serbia Muntenegru, Spania, Turcia, Ungaria si, bineinteles, din Romania.

Tematica expozitiei

Cu siguranta, cei care vor vizita standurile vor sa stie ce tematica va aborda aceasta expozitie. In acest sens, reprezentantii evenimentului au precizat ca vizitatorii vor putea admira mobilier de uz casnic, mobilier pentru birouri, pentru spatii publice, decoratiuni interioare si produse pentru decoratiuni interioare si exterioare. Nu vor lipsi cladirile din lemn, accesoriile si materialele auxiliare pentru mobila, precum si echipamentele, masinile, utilajele si instalatiile pentru industria lemnului. Mentionam ca sectiunea de mobila si decoratiuni interioare este organizata pe specialitati, in functie de stiluri: clasic, modern, de avangarda, de lux, traditional, etc.

Concurs

Si in acest an, Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania, in colaborare cu Romexpo, organizeaza etapa finala a Concursului National de Design pentru Mobilier de Avangarda, in cadrul caruia vor fi expuse, in vederea jurizarii, lucrarile selectionate in urma a doua etape eliminatorii.

Romania se "lupta" pentru primele locuri

Intr-un clasament mondial privind exportul de mobila, Romania ocupa pozitia 24 (in functie de valoarea exportului), respectiv locul 17, ca volum de mobila produsa si pe locul 12 din punct de vedere al balantei import-export.

In pofida cresterii preturilor la utilitati, a materiei prime si a aprecierii leului, exportatorii au inregistrat cresteri ale productiei, de 5% in primul semestru al acestui an, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. In perioada analizata, exportul a inregistrat un excedent de 7%, in timp ce importul a crescut cu 24,3%. Cu toate acestea, in raport cu ritmul de crestere al productiei in prioada 2000 - 2004, care a fost de circa 20% pe an, in 2005 si 2006, cresterea a fost de numai 15, respectiv 16% anual. Potrivit presedintelui executiv al Asociatiei Producatorilor de Mobila, Aurel Rizea "fabrici cu traditie in ceea ce priveste mobila curbata, au dat faliment. In schimb, alte fabrici au produs mai mult. Per ansamblu, ritmul de crestere al exporturilor in acest an este mai redus, de numai 7%, fata de 20%, cat s-a inregistrat in anii precedenti", a explicat Aurel Rizea. El a mai precizat ca in Romania exista 2.000 de fabrici de mobila si 91.000 de angajati, iar 85% din totalul exporturilor de mobila merge catre tarile din Europa.

Concret, in primele sase luni ale acestui an s-a inregistrat un volum total al productiei de mobila in valoare de 657.03 milioane euro. In schimb, volumul exportului de mobila pe primul semestru a ajuns la 489,524 milioane euro, in timp ce importurile inregistrate au fost de 116.055 milioane euro, cu 24.3 la suta mai mult decat in 2003.

Programul de vizitare a expozitiei este zilnic intre orele 10.00 si 18.00. Accesul este permis in baza biletului de intrare si a invitatiei de specialist transmise de organizatori. In acest sens s-au expediat specialistilor 50.000 de invitatii. Mentionam ca vor fi puse in vanzare mai multe tipuri de bilete: pentru 1 zi - 7 lei, pentru 2 zile - 13 lei, pentru 3 zile - 19 lei, pentru 4 zile - 25 lei si pentru 5 zile - 29 lei.

Nicoleta Margineanu
[email protected]

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2023 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro