abla neagra face parte din categoria materialelor de constructii incadrandu-se in subcategoria metalurgicelor. Diferenta dintre aceasta si restul pieselor utilizate in industria constructoare este evidentiata cand vine vorba despre proprietati si particularitati speciale. Multumita acestora, acest tip de tabla poate fi utilizat si in alte domenii intr-un mix complex de proiecte.
Asa cum se poate observa mai sus, datorita grosimilor diverse, tabla neagra poate fi utilizata intr-o varietate mare de proiecte.
In general, specialistii o utilizeaza pentru realizarea cailor ferate, a unor elemente particulare de structura, a anumitor elemente pentru echipamente de mare tonaj sau a unor masini grele. Pe langa aceste proiecte, acest material mai este folosit si in cadrul productiei de containere si nave maritime.
Toata aceasta varietate de proiecte in care poate fi utilizata fac ca aceasta se fie una dintre cele mai bune eficiente solutii pe care specialistii o aleg datorita felului in care se poate plia perfect pe diverse proiecte, dar si datorita particularitatilor pe care le ofera.
Analizand calitatile si posibilitatile variate de utilizari in cadrul proiecte pe care le are acest material putem spune este de foarte multe ori alegerea facuta de majoritatea specialistilor care au nevoie sa utilizeze un material cu o rezistenta ridicata la presiuni ridicate si care sa fie in acelasi timp si foarte flexibil.
In urma unor procese multiple si complexe grupate intr-o succesiune speciala se obtine binecunoscuta tabla neagra. Principalul material din care aceasta este farbicata este otelul. Pentru a rezulta astfel de material de constructii cu proprietati speciale precum cele mentionate mai sus, materia prima este supusa unor actiuni repetate ce presupun presarea acestuia cu forte imense.
A doua etapa in confectionarea acestui material de constructii presupune rularea otelului deja presat si represarea acestuia pana se ajunge la grosimea dorita a foii.
Una din principalele etape in privinta confectionarii o constituie laminarea la cald, o etapa ce presupune atat prelucrarea prin procese chimice cat si fizice. Acest proces ii confera tablei ductibilitatea ridicata, flexibillitate inalta precum si proprietatea de a nu fi casanta.
Acest tip de tabla este rezultatul unor procese si tehnologii de fabricatie moderne ce presupune actiuni complexe. Asa cum am mentionat si anterior, una din etapele prin care trece materia prima pentru a se materializa in tabla neagra este laminarea la cald.
Aceasta etapa presupune incalzirea materialului la temperaturi ce depasesc cota de recristalizare precum si presarea si rularea acestuia in mod repetat prin intermediul unor role industriale. Procesul va contiuna sa fie repetat pana se ajunge la grosimea dorita de client pentru produsul finit.
Comunicat preluat de pe LivePr.ro » Tabla neagra de la Mesteru Manole iti va imbunatati proiectul!
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro