Succesul afacerii corecte

4 septembrie 2006

Adevarul si sinceritatea va pot ajuta mai mult decat credeti! Satisfactiile pe care acestea le procura oamenilor nu vor fi niciodata egalate de profituri. Echilibru, stabilitate si multumire - acestea sunt cateva din argumentele care stau la baza alegerii corectitudinii in afaceri. Incercati si vedeti daca au vreun efect.

Fiscalitatea excesiva – suport al furtului

Fara indoiala, taxele si impozitele constituie dezavantajul pregnant al afacerilor. Oricat de mici ar fi, acestea sunt mereu o problema. Cum reusim sa o rezolvam fara sa mintim? Raspunsul este simplu dar greu de pus in practica: sa le platim. In primul rand, scopul firmei nu este profitul (cel putin la inceput!) ci realizarea stabilitatii in activitate si venituri. In al doilea rand, furtul se plateste mai scump decat credeti. Faptul ca nu va vede nimeni nu va asigura scaparea de necazuri ulterioare. O vizita a Garzii Financiare poate aduce amenzi coplesitoare.

Minciuna are picioare scurte

Un proverb pe nedrept uitat a inspirat acest subtitlu. Rareori ofertele sunt pe de-a intregul adevarate. Principiul universal valabil este ca veti pierde tot atatia clientii pe cate minciuni spuneti. La un calcul foarte simplu va veti da seama ca preferati un inceput greu falimentului. Daca un client are incredere in dumneavoastra inseamna ca are incredere in sinceritatea afisata. Dezamagindu-l veti suferi consecintele acestui fapt mult mai dur decar vi se pare. Insasi reputatia dumneavoastra va avea de suferit in ochii tuturor.

Rezultatele inselarii

Lacomia aduce mai multi bani, insa niciodata multumirea sufleteasca. Teama de a nu fi prins furand aduce cu sine stresul si necesitatea unei medicatii abundente. Relatiile personale devin tot mai dificile si restrang omul la un univers concentrationar. De regula evadarea se produce prin aparitia unor boli psihice, a fugii de lume si a concentrarii excesive asupra muncii. Intr-un cuvant veti suferi de  inadaptabilitate sociala. Toate vor parea sa se intoarca impotriva dumneavoastra si situatia va va ingenunchea.

Binefacerile utilizarii corectitudinii

Oamenii cinstiti sunt adesea lipsiti de griji si foarte calmi. Se pot multumi la inceput cu putin si aceasta nu inseamna ca nu vor dori mai mult. A aspira la mai mult este normal, dar a astepta momentul potrivit este genial. O afacere necesita si multa rabdare investita din suflet. Roadele bogate se culeg atunci cand sunt coapte, iar daca ne lacomim le vom culege verzi. Riscam totodata prin graba noastra sa distrugem un viitor promitator. Adevarul iti va pastra clientii, pentru ca un om valoreaza cat cuvantul pe care il spune. Pe scurt acestea sunt argumentele pentru care trebuie sa platiti impozitele si sa nu utilizati minciuna.

Ai echipa, ai parte

Daca veti dori rezultate mari de la inceput, dezamagirea va va face sa abandonati. Toti marii cuceritori au facut aceeasi greseala: au inglobat teritorii, dar au uitat ca sunt conduse de oameni. Oamenii iti aduc banii, ingrijiti-va in primul rand ca ei sa fie bine instruiti si bine platiti. Asigurati-le climatul necesar si renuntati la pretentiile dictatoriale. Asa cum am precizat mai sus, scopul firmei la inceput nu este profitul ci stabilitatea. Iar aceasta vine odata cu formarea unei echipe, grija de frunte a unui manager inteligent.

In concluzie nu putem decat sa citam spusele marelui scriitor Franz Kafka: “Sunt doua pacate principale din care toate celelate se nasc: Nerabdarea si Lenea”. O scurta tema de meditatie pentru acasa...

Alexandru Banescu
[email protected]
 

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro