Votul este un drept și o obligație civică, dar pe lângă beneficiile pe care le aduce societății, este un generator de sănătate pentru cetățeanul care merge la urne ori de câte ori este solicitat. Un studiu arată că adolescenții și tinerii care își exercită dreptul de vot au o stare de sănătate mai bună.
Studiul, publicat în revista de specialitate Child Develpment, a fost realizat pe un eșantion de 9.471 de subiecți cu vârste cuprinse între 11 și 20 de ani care au fost intervievați în 1994-1995, după care au fost monitorizați timp de 15 ani. Astfel, s-a constatat că tinerii și adolescenții care se implică într-una din următoarele trei activități, voluntariat, vot și activism, au șanse mai mari să aibă venituri ridicate și studii superioare față de cei care nu s-au implicat în astfel de activități. Subiecții care au votat și au desfășurat activități de voluntariat au manifestat și o stare mai bună de sănătate.
Autoarea studiului, Parissa Ballard, profesor la Facultatea de Medicină Wake Forest, SUA, citată de Time.com spune că implicarea civică este o experiență productivă pentru tineri, iar rezultatele studiului care au fost pozitive pentru cei care au votat și s-au implicat în activități de voluntariat confirmă acest lucru.
Studiul este unul dintre primele care deschide perspectiva beneficiilor asupra sănătății pe care le are exercitarea dreptului la vot.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro