Studiu Carbogaz: Ultima lună a lui 2018 a marcat o creștere cu 9% a consumului de carburanți

Categorie: Afaceri, Trenduri si statistici

Luna decembrie este, în mod tradițional, una de vârf în ceea ce privește consumul de carburant la nivelul Bucureștiului. Din rezultatele de vânzări pentru luna decembrie 2018 colectate din stațiile Carbogaz active în București și în localitățile limitrofe a reieșit o creștere cu 9% a consumului de carburant în ultimele 31 de zile ale anului trecut.

Vânzările înregistrate în decembrie marchează o creștere față de media lunară, dar și o creștere sensibilă față de luna august, o altă perioadă în care se înregistrează vârfuri de consum. Luna august este una de concedii, așa că se manifestă și o creștere a nevoii de deplasare. Implicit, apare și o cerere mai mare de carburanți.

Fenomenul creșterii cererii de carburanți în luna decembrie este generat de nevoia crescută de mobilitate, atât urbană, cât și în afara orașului. Intervin o serie de drumuri suplimentare la cumpărături, dar și în diferite vizite la rude și prieteni. În același timp, intervin și drumurile către destinațiile montane, în special în cele în care se pot practica sporturile de iarnă. Toate aceste elemente cresc consumul și, implicit vânzările.

Creșterea înregistrată în ultimele 31 de zile ale anului trecut a ajuns la o medie înregistrată în stațiile Carbogaz, de 9% față de luna precedentă. Evoluția față de media lunară a anului 2018 a fost 10%, în timp ce față de luna august, prima lună de vârf de consum a anului, evoluția a fost de 2%. Spre deosebire de luna august, când se înregistra un boom în preajma weekend-urilor, luna decembrie a marcat o schimbare ușoară de paradigma. Intensitatea cererii a fost oarecum constantă pe toată durata săptămânii, cu o activitate sensibil mai intensă în zilele de vineri și sâmbătă. Tendința s-a manifestat activ până înaintea Crăciunului, după care a urma to perioadă de temperare.

„În decembrie am înregistrat o activitate mai intensă în stațiile noastre, peste media anuală. Ceea ce a fost interesant în evoluția din acest an, a fost creșterea sensibilă față de luna august. De obicei, luna august deținea supremația din punctul de vedere al cererii de carburanți. Chiar dacă în luna ianuarie asistăm la o temperare importantă față de luna decembrie, cererea se intensifică în zilele de vineri, când pasionații sporturilor de iarnă pleacă în excursii de weekend către stațiunile montane.” spune Diana Șerban, Director General Carbogaz.

Despre Carbogaz

Carbogaz este o companie cu capital românesc specializată în vânzarea de carburant și în servicii conexe. Compania are o rețea de opt stații de distribuție în București și în Ilfov, reușind să acopere o parte parte importantă a cererii din zonele în care are stații. Carbogaz se dezvoltă continuu pentru a oferi clienților produse de calitate superioară și servicii prompte.

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Studiu Carbogaz: Ultima lună a lui 2018 a marcat o creștere cu 9% a consumului de carburanți


Alte articole