Studiu: Birourile open space au un efect benefic asupra angajaților

Categorie: Afaceri

Angajații care lucrează în birouri open space sunt mai activi și mai puțin stresați decât cei care lucrează în alte tipuri de amenajări de birou, inclusiv birouri private delimitate.

Oamenii de știință sunt de părere că acest efect benefic se datorează efortului care necesită depus pentru a găsi un loc pentru o discuție privată. Pentru o astfel de discuție între doi colegi este nevoie ca ambii să se ridice de la birou, de unde decurge și mai multă mișcare.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de angajați din companii aflate în Statele Unite. Acestora li s-au montat un set de senzori în zona pieptului pentru a le monitoriza semnele vitale de-a lungul a trei zile în care desfășurau o activitate normală. Acești senzori au fost montați angajaților din sute de clădiri de birouri, informează BBC.

Autorii studiului, cercetătorii de la Universitatea din Arizona, SUA, spun că sunt primii care au abordat altfel, cu ajutorul senzorilor, monitorizarea activității și a nivelului de stres la angajații din companii. Studiile similare s-au bazat pe abordarea chestionarului care, de multe ori, poate reda date subiective.

Studii anterioare au constatat că angajații care lucrează la birou dezvoltă un risc mai mare de sedentarism, probleme cardiace, oboseală, decât cei care au ocupații profesionale mai active.

De asemenea, sedentarismul la locul de muncă crește nivelul de stres.

Astfel, conform datelor studiului, angajații care lucrează în birouri open space sunt cu 32% mai activi fizic decât cei care lucrează în alte tipuri de birouri. Mai mult, au manifestat și un nivel al stresului cu 14% mai mic în afara biroului.


Alte articole