Structura centralei Stropuva

15 noiembrie 2018

Centralele Stropuva reprezinta o solutie la indemana pentru cei care isi doresc un sistem de incalzire bun care sa fie totodata si econom. Documentarea inainte de a face o achizitie este mereu recomandata, iar daca doresti sa afli mai multe informatii despre structura centralei Stropuva, atunci acest articol este exact ceea ce cautai.

Vom vorbi in randurile urmatoare despre structura centralei Stropuva, articolul fiind de fapt o prezentare de produs, astfel incat fiecare cumparator sa stie ce achizitioneaza. Acest articol te va ajuta sa iti faci o imagine mai detaliata in legatura cu centrala pe care doresti sa o achizitionezi.

Datorita distributiei de aer din partea superioara precum si a arderii solide fractionate, folosind principiul de ardere tip lumanare, centralele Stropuva au o autonomie de ardere de pana la 30 de ore la alimentarea cu lemne si de pana la 7 zile daca se folosesc carbuni.

Descrierea structurii centralei cu combustibil solid Stropuva

schema-centrala-stropuvaChiar daca folosesc principii de functionare clasice, centralele Stropuva sunt suficient de complexe astfel incat instalarea lor trebuie realizata doar de catre tehnicieni certificati care detin un bagaj de cunostinte cat mai mare in acest domeniu. Totodata, instalarea trebuie efectuata tinand cont cu strictete de indicatiile din manualul tehnic al centralei.

O instalare necorespunzatoare va cauza o functionare gresita, un randament prost sau chiar defectarea centralei.

Cazanul Stropuva a fost realizat din doi cilindri, intre care se afla agentul termic.

Calitatea acestor cazane este incontestabila, iar ca argument putem mentiona grosimea materialului de 4 mm. Chiar daca este un sistem complex, este si usor de folosit in acest timp.

In partea frontala a cazanului vom gasi regulatorul bitermic de tiraj, dar si usile pentru combustibil si pentru scoaterea cenusii. Exista si un orificiu pentru evacuarea fumului, dar si alte racorduri pentru apa, un termometru si o supapa de siguranta pentru presiune.

Cazanele Stropuva pot fi diferite in functie de modelul ales. Modelele „U” pot fi alimentate cu lemn, brichete, aschii dar si cu carbune, asa ca dispun de o tija de comutare si de un gratar pentru focar, dar si de un ventilator. Cazanele termice „BIO” pot folosi acelasi combustibil mentionat anterior, mai putin carbuni. Asa ca acestea au doar gratarul pentru focar si un ventilator.

Deschiderea pentru injectia de aer este localizata in partea de sus a centralei, acolo unde gasim si o clapeta pentru aer. Atunci cand alimentezi centrala, poti folosi cablul de ridicare cu inel din partea dreapta, precum si carligul de fixare.

Distribuitorul de aer cu stabilizator reprezinta o componenta foarte importanta a centralei Stropuva. Acesta are rolul de distributie a aerului in intreaga incapere de ardere, astfel incat arderea sa fie efectuata corect, iar randamentul obtinut sa fie unul excelent.

Ventilatorul este foarte important mai ales atunci cand se foloseste combustibil cu un grad de umiditate ridicat. Chiar daca acest combustibil nu este recomandat pentru alimentarea centralei, utilizarea ventilatorului este necesara in cazul in care nu exista alte optiuni. De asemenea, daca optezi pentru alimentarea centralei cu carbune sau turba, utilizarea ventilatorului este de asemenea obligatorie.

Gratarul focarului reprezinta si el un element foarte util si important. Acesta permite aerului sa intre prin partea de jos, aspect necesar in cazul alimentarii cu carbune.

Deflectoarele au fost introduse pentru ca modelele de centrale Stropuva sa aiba un randament cat mai bun.

Si, nu in ultimul rand, supapa de siguranta are rolul de a proteja cazanul cu combustibil in cazul unei supraincalziri. Acestea se va deschide automat in cazul in care presiunea depaseste valoarea de 1,5 bari. Apa va fi eliberata in sistemul de canalizare.

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Structura centralei Stropuva

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro