Toată lumea cunoaște că peleții, alături de brichete și de lemnul de foc, sunt combustibili folosiți pentru încălzirea agentului termic și a apei menajere. Puțină lume cunoaște, însă, și alte aplicații ale acestora. Citind rândurile de mai jos aveți ocazia să aflați și alte întrebuințări ale acestora.
Se știe clar la ce sunt buni peleții
De obicei și în 99% din cazuri, peleții sunt folositi drept combustibil în sistemele de încălzire. Energia totală folosită pentru a usca, comprima și ambala, manipula și transporta peleții este mult mai mică față de energia degajată prin arderea cantității, așa că nu este de mirare de ce este un combustibil folosit din ce în ce mai mult.
Iată motivul pentru care acest material este cunoscut și întrebuințat. Veți afla în continuare și care sunt alte întrebuințări, care poate că nici măcar nu au legătură cu arderea. De îndată ce un produs are anumite calități, el trebuie utilizat în funcție de toate pentru ca produsul să fie cu adevărat suficient exploatat.
Peleti nu în centrale, ci în grajduri
Dacă înainte se folosea rumeguș pentru a amenaja grajdul cailor, acum se folosesc peleții. Caii vor dormi pe granulele udate puțin astfel încât să se înmoaie și să ajungă rumeguș proaspăt și numai bun pentru ei.
Pentru că peleții sunt mai ușor de transportat, de depozitat și de protejat de putregai față de rumeguș. Atenție, totuși, la tipul de lemn folosit în fabricare, pentru că unele tipuri pot fi chiar toxice pentru cabaline.
Ce au în comun peleții cu petrolul
De la observația că aceste granule longitudinale au nevoie doar de un strop de apă pentru a se umfla și dezlipi s-a ajuns la concluzia că peleții sunt buni absorbanți. În extracția de țiței se folosesc inclusiv peleți pentru a absorbi apa contaminată și a nu o lăsa să ajungă în zone în care să polueze.
Practic, peleții o rețin și o izolează, sacrificându-se, stilistic vorbind, pentru ecologizarea zonelor industriale. Se discută mai puțin de acest lucru la nivel general, însă în domeniu lucrurile sunt știute iar cantitatea folosită nu este deloc neglijabilă.
Peleții pot înlocui cărbunii – la grătar
Cine se gândește la lemne de foc, brichete, peleți se gândește, bineînțeles, la combustibili solizi cu care să asigure căldura și eventual și apa caldă pe parcursul sezonului rece, dar în plin sezon cald aceștia pot fi, totuși, folosiți.
Exact, despre grătare e vorba – grătarele funcționează foarte bine cu peleți, necesitând ulterior cărbuni mai puțini sau chiar deloc pentru menținerea constantă a temperaturii înalte. Dacă de obicei peleții sunt folosiți iarna, în scopurile bine cunoscute, iată că și vara, la polul opus al anului, pe o vreme extrem de călduroasă, pot fi folosiți.
Ce mod de utilizare vi se pare mai surprinzător dintre toate? Poate că cel mai aparte mod este tot acela de bază, cel al încălzirii locuinței și/ sau a agentului termic folosind peleți cum numai Tomibena poate vinde. Este surprinzător fiindcă o face atât de simplu și de bine, la un cost atât de avantajos!
Comunicat preluat de pe LivePr.ro » Știați că... peleții se folosesc și la altceva în afară de încălzire?
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro