Social media, un element primar al vietii omului modern

4 decembrie 2012

Un studiu realizat de catre Nielsen, arata ca marea majoritate a utilizatorilor de internet isi petrec majoritatea timpului pe retelele sociale. Utilizarea acestor retele a crescut accentuat odata cu aparitia aplicatiilor care le corespund pe sistemele mobile.

Social media a devenit o parte a vietii noastre zilnice, iar asta se poate observa si cu ochiul liber. Nu este nevoie de un studiu elaborat, ci doar sa ne uitam in jur. Studiul Nielsen Group arata ca site-urile de social media, retelele sociale sunt cele mai vizitate de pe internet. Numarul celor care acceseaza acceseze aceste retele prin intermediul aplicatiilor mobile a inregistrat un adevarat boom. 

Printr-o analiza atenta a traficului desfasurat prin PC-uri si a traficului facut prin terminale mobile, analiza realizata pe datele adunate intre iulie 2011 si iulie 2012, dar si prin intervievarea directa a unui grup de utilizatori de social media, s-a constatat ca utilizatorii de internet isi petrec 20% din timpul zilnic de navigare pe site-urile de social media. Aceste procente reprezinta cea mai larga utilizare dintre toate tipurile de sitet-uri

In iulie 2012, in comparatie cu perioada similara din anul trecut, utilizatorii de internet au petrecut cu aproape 90 de miliarde de minute mai mult pe site-urile de social media atat prin PC-uri, cat si prin dispozitive mobile. 

Aplicatiile mobile pentru utilizarea retelelor sociale au crescut cu 85% fata de iulie 2011. Accesarile din browser-ele mobile au crescut la randul lor cu 82% fata de anul trecut

Alte date care au reiesit din raport fac referire la locurile in care sunt folosite retelele sociale. Astfel 33% dintre tinerii cu varste cuprinse intre 18 si 24 de ani folosesc social media in baie. 

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro