De ultima generatie sunt solutiile de securitate care inregistraza full HD, precum circuitele inchise HDTV (CCHDTV). Unul dintre modurile lor de functionare este Digital HD. Alt mod este IP HD, care au la baza camere video IP si imaginile sunt transmise prin Internet Protocol, putand fi accesate de la distanta. Cel din urma mod este HD analogic sau HD simulat, care se bazeaza pe tehnologii ca HDCVI, HDTVI, AHD.
Dahua si-a obisnuit deja cumparatorii cu cele mai bune produse de securitate, de ultima tehnologie; nu degeaba are peste 20 de premii si multe certificari de calitate. Mai nou Dahua si Hikvision va pun la dispozitie doua noi tehnologii: HDCVI si HDTVI.
HDCVI este abrevierea de la Interfata Video Compozita de Inalta Definitie. Se poate spune ca aceasta tehnologie este urmasul HD-SDI - se trece de la standard definition (SD) la high definition (HD), iar informatia se transmite la fel de simplu, printr-un cablu UPT sau coaxial. HDCVI este raspunsul clientilor care vor aplicatii video HD (megapixel) cu costuri mici si fara intarzieri la nivelul inregistratilor, chiar daca se parcurg distante lungi. Dahua a patentat aceasta noua tehnologie.
Un kit HDCVI este format dintr-o unitate (recorder - DVR) si mai multe camere de supraveghere video conectate la aceasta. DVR-ul va fi nodul de transmisie P2P peste cablul UPT pentru conexiunea cu camerele de supraveghere. Astfel, printr-un singur cablu UPT, se face conexeiunea camerelor cu recorderul, in timp ce vechea tehnologie folosea foarte multe cabluri. Unul dintre avantaje este ca imaginile sunt necomprimate, detaliate, la rezolutie HD si se transmit odata cu sunetul, fara sa apara intarzieri.
HDTVI este un standard de transmisie inventat de Hikvision. Camerele video HDTVI transmit semnale digitale high definition pe sisteme analogice. Imaginile acestui sistem analogic sunt de o rezolutie mai buna, ceea ce inseamna ca au mai multi pixeli fata de camerele care nu sunt HD. De ce ar vrea cineva imagini HD? Deoarece o imagine de inalta definitie cuprinde o suprafata mai mare, economisind pe termen lung timp si bani.
SKUT mai ofera sisteme de supraveghere CCTV de la alti producatori de camere de supraveghere, precum AMVI. Aceste produse inregistreaza foarte bine chiar si pe timp de noapte, datorita tehnologiei cu infrarosu. La un DVR AMVI se pot conecta intre 4 si 32 de camere video de exterior sau de interior, suportand pana la 8 hard disk-uri. In plus, imaginile se pot verifica inclusiv de pe smartphone.
Gama de camere de supraveghere analogice pe care SKUT o pune la dispozitia clientilor sai este, de asemenea, impresionanta: camere bullet, camere dome cu sau fara infrarosu, camere PTZ (speed dome), camere LPR, camere box, camere disimulte, etc, toate la preturi mici. O camera analogica AMVI, pentru exterior, poate fi gasita incepand cu pretul 98 lei (TVA inclus). Alaturi de camere, pe SKUT se mai gasesc si accesorii specifice, de exemplu adaptoare, cabluri, carcase de exterior si suporturile aferente, lentile, microfoane, mufe, surse, alimentatoare, etc.
De o generatie mai noua sunt camerele de supraveghere wireless de la producatori precum Hikvision, AMVI, Vacron, Dahua, ACTi, Samsung, Grundig. Alaturi de tipurile de camere mentionate la gama analogica, mai sunt camere IP cube, camere wireless si camere fisheye. Cea mai ieftina camera supraveghere IP din magazinul SKUT este la pretul de 407 lei, de la producatorul Hikvision - are lentila varfifocala si este ideala pentru supravegherea exterioara a incintei. Aceasta camera dome are o distanta focala intre 3,5 mm si 9 mm. Este o solutie pentru supraveghere video de exterior, pe timp de zi. Printre accesoriile specifice camerelor IP, disponobile in magazinul SKUT, se numara switch-uri PoE, software si toate celelalte accesorii mentionate la camerele analogice.
Cele mai multe camere de supraveghere vin cu propriul software, dar pentru exceptii, se pot folosi alte programe precum MyEye HD, iCamSpy, ViewCam, IP WebCam sau software pentru Android.
Locul de montare a camerelor de supraveghere ar trebui ales cu mare atentie - prin intermediul lor trebuie sa se monitorizeze o zona cat mai mare. De asemenea, ele nu ar trebui neaparat ascunse ochiului vizitatorilor. Astfel, se vor descuraja hotii.
Numarul DVR-urilor nu este cu mult diferit de cel al camerelor video. Acestea difera in functie de numarul de canale - de la 4 la 32 de canale - si de furnizor: ASROCK, AMVI, Hikvision , Phoenix, Dahua, Vidy, Novus. Cel mai ieftin DVR AMVI la care se pot conecta 4 camere video costa doar 279 lei. Acesta poate inregistra la 100 FPS la o rezoluzie D1 si la 80 FPS la rezolutia 960 H. Se poate seta ca inregistrarile sa inceapa la o anumita data, la detectia miscarii, iar meniul OSD este in limba romana, astfel incat oricine sa inteleaga setarile. Adesea DVR-urilor le mai trebuie si alte accesorii precum HDD-uri, surse si alimentatoare, toate fiind pe stoc in magazinul SKUT.
Odata cu trecerea anilor, detinatorii unui sistem de supraveghere analogic pot considera ca vor sa il imbunatateasca si alaturi de camerele anologice sa integreze in sistem camere video digitale. Aceasta initiativa nu inseamna ca se renunta cu totul la vechiul sistem. Dimpotriva, se transforma intr-unul hibrid - componentenele unui sistem de securitate hibrid sunt HVR-urile, noile camere digitale si HDD-urile.
NVR-urile sunt recordere cu o tehnologie mai noua decat DVR-urile. La ele se pot conecta pana la 64 de camere de supraveghere. Producatorii sunt aproximativ aceiasi ca in cazul DVR-urilor. Cel mai ieftin NVR se gaseste pe SKUT la pretul de 568 lei, are 8 canale si este fabricat de AMVI. Are o compresie H.264 High Profile, 2 iesiri video (VGA si BNG), 1 iesire HDMI, 8 intrari video si o rezoutie de redare astfel: 8 x 720 p, 8 x 1080 p, 16 x D1. Rezolutie este aceeasi pentru inregistrare si pentru redare. Asemenea DVR-urile, NVR-urile mai pot avea nevoie de accesorii precum switch-uri PoE, pe langa alimentatoare, surse si hard disk-uri.
Se poate observa ca toate echipamentele de supraveghere video au nevoie de un HDD. Este interesant de stiut ca pe un hard disk de 100 GB se pot salva 100 mld. bytes - ca si spatiu/capacitate de stocare. Ca numar de zile de inregistrare, un HDD de 500 GB poate salva pana la 20 de zile de inregistrare. Dar totul se poate optimiza, deoarece, asa cum s-a mentionat anterior, inregistrarile se pot programa la anumite date sau in functie de miscare.
Videointerfoanele ofera si mai multa protectie decat un interfon obisnuit - acesta ofera posibilitatea de a vedea interlocutorul. Ele pot fi analogice sau cu IP. Accesoriile specifice sunt alimentatoarele, cablurile, dozele de montaj, suportii, sursele si switch-urile PoE. La exterior, videointerfoanele analogice au o camera video, la interior un monitor si li se pot adauga extensii audio. Un kit de videointerfon analogic de la AMVI, compus din camera exterioara si monitorul interior, costa 754 lei. Videointerfoanele IP au tot o camera la exterior si un monitor la interior, dar ele se pot conecta la internet, deci se pot accesa de la distanta, nu doar de la monitorul interior.
Interfoanele nu sunt doar cele de la usa blocului. Acestea sunt de mai multe tipuri: interfoane de birou, interfoane de ghiseu, interfoane de vila, etc. Un interfon de birou costa 144 lei, in timp ce un interfon de ghiseu costa 480 lei, acestuia putandu-i-se regla amplificarea, volumul, ba chiar i se poate monta un echipament suplimentar ca sa inregistreze convorbirile. Interfonul de vila vosta doar 86 lei. Accesoriile caracteristice sunt cablurile, sursele, posturile exterioare si posturile interioare. La fel de utile se dovedesc si interfoanele pentru lifturi, mai ales in cazul in care se blocheaza liftul intre etaje. Se poate seta un numar de telefon la care sa se apeleze in caz de urgenta, precum 112 sau alt numar de telefon. Interfonul pentru lift este o solutie ideala pentru azile, spitale, etc.
Sistemele de alarma sunt la mare cautare pe piata din Romania. Ele pot fi de doua feluri - pe cablu sau wireless. Astfel, pe SKUT sunt disponibile peste 4 kituri de alarma pe cablu, 17 tipuri de accesorii pentru sisteme antiefractie, 39 de modele de centrale de alarme, module suplimentare, protectie petrimetrala, senzori, sirene antiefractie si tastaturi. Kiturile pentru sisteme de alarma sunt si mai numeroase, la care se adauga accesorii, centrale de alarma, senzori wireless, sirene wireless, tastaturi wireless, etc. Cel mai ieftin kit de alarma pe cablu este produs de Teletek si se gaseste la pretul de 297 lei. Alti producatori renumiti pentru alarme pe cablu sunt Cerber, Roel si Paradox. In cazul alarmelor wireless, cel mai ieftin kit se gaseste la pretul de 545 lei si este marca Magellan. Printre cei mai populari producatori de alarme wireless se numara Paradox, DSC, Jablotron si Roel.
Sistemele de incendiu sunt la fel de cautate; ele pot preveni pagube extrem de mari provocate de incendii. Sistemele pot fi adresabile sau coventionale. Spre deosebire de cele conventionale, sistemele anti-incendiu adresabile se conecteaza in doar o bucla si de instaleaza mai usor. Chiar daca se defecteaza o piesa, sistemul continua sa functioneze. In marile cladiri, cu multe coridoare pe fiecare etaj, acest sistem se poate dovedi o adevarata minune, aratand exact care este zona cu probleme. Produsele specifice unui sistem de incendiu sunt butoanele de panica, centralele, detectorii, modulele suplimentare, sirenele, soclurile, etc. SKUT le are pe toate pe stoc. Centrala conventionala Teletek cu 8 zone, expandabila la 16 zone, este la pret redus, aceasta putand fi achizitionata cu 969 lei (de la 1499 lei).
Timpul a dovedit ca sistemele de control acces ofera multe beneficii, mai ales in spatiile foarte mari. Datorita lor se limiteaza accesul persoanelor necunoscute in cladire, marind gradul de siguranta pentru angajati. Sistemele de control acces nu sunt folosite doar la intrarile cladirilor, ci si la parcarile auto. Cu un asemenea sistem se poate monitoriza si pontajul angajatilor. Un kit de acces si pontaj poate fi cumparat de pe SKUT la pretul de 683 lei - este produs de Rosslare si suporta pana la 500 de utilizatori. Alte componente specifice sistemelor de control acces sunt cablurile control acces, sursele control acces, bolturi electromagnetice, butoane de iesire, cartele de proximitate, centrale control acces, cititoare de amprenta, cititoare de proximitate, electromagneti, module suplinitoare, module expandatoare, software, taguri de proximitate, tastaturi, yale electromagnetice, etc.
Automatizarea portilor este o alta masura de siguranta atat pentru locuinte, cat si pentru parcari, sedii firme, spitale, etc. Acestea pot fi culisante, batante sau sub forma de bariere. Se pot automatiza portile gardurilor sau chiar si usile garajelor. Este adevarat ca automatizarea portilor este un mod comod de a intra intr-o anumita zona, dar in primul si in primul rand trebuie privita ca o metoda de securitate - nu intra cine vrea si copiii sau animalele de companie nu ies fara permisiunea adultilor. Principalele accesorii ale unui sistem de automatizare sunt cablurile, cremalierele, fotocelulele, telecomenzile, motoarele si centralele.
De la control acces in parcari, la porti automatizate la garaje, se ajunge la camere auto, de nepretuit intr-un accident auto unde se incearca dovedirea vinovatului. Acestea au nevoie de un card de memorie pe care sa se salveze inregistrarile sau de un DVR auto, care sa sintetizeze imaginile si sa le transmita mai departe, pentru vizualizare. La SKUT, un card de memorie de 16 GB costa 44 lei, iar o camera auto AMVI 129 lei (la pret redus de la 149 lei). La comandarea camerei, pachetul include un DVR, o baterie, un incarcator, un cablu USB pentru transferul imaginilor salvate si un dispozitiv pentru fixarea camerei de parbrizul sau de bordul autovehiculului. Aceasta este cea mai ieftina camera auto, dar pe SKUT se pot gasi si altele, de la alti producatori, precum Vacron si Dahua.
SKUT ofera multe avantaje clientilor sai. Este de la sine inteles ca, datorita unei game atat de variate de solutii pentru supraveghere, cumparatorii nu se pot decide imediat ce produse sa aleaga. De aceea SKUT ofera asistenta la alegerea echipamentelor la numarul de telefon 0371 035 212. De asemenea, ofera suport post-vanzare pentru montarea si instalarea sistemelor de securitate. La o comanda de minim 750 RON, cumparatorii beneficiaza de transport rapid gratuit. In cazul in care se razgandesc, au 10 zile la dispozitie, sa se razgandesca.
» Preluat de pe LivePr.ro - SKUT ro mareste gama de sisteme de supraveghere HDCVI si HDTVI
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro