Sistemele de alarma iti protejeaza afacerea

2 octombrie 2006

Pentru a cadea prada hotilor nu este obligatoriu sa ai o afacere. Insa riscul de a fi pradat creste proportional cu gradul de expunere. Pentru a nu adopta pe langa statutul de intreprinzator si cel de intreprinzator jefuit, mai simplu este sa-ti instalezi un sistem de alarma.

Chiar daca pana acum nu ai mai avut instalat un sistem de alarma, in mare stii la ce sa te astepti: o luminita rosie pe un perete, o tastatura langa usa, sau unde vrei tu si ceva mai multa liniste pentru tine atunci cand esti plecat de acasa mai multe zile. Dar in spatele aparatului aproape insesizabil unui ochi neavizat se ascunde o adevarata armata in miniatura care iti pazeste casa.

Un sistem de alarma bun este un sistem cat mai complet si care asigura o arie de supraveghere cat mai larga. Sistemul dispune de regula de o centrala de alarma, de o tastatura usor de folosit si o telecomanda pentru a putea controla sistemul si de la distanta. Asta este ceea ce se vede la suprafata. Acum sistemul complet este cel are cele mai multe functii: dispune de contacte magnetice, detectori cu infrarosi, senzori de miscare si senzori pentru gemuri sparte, detector pentru fum sau gaze, echipamente radio, sirene puternice si acumulatori cu rezistenta in timp. Daca vrei ceva mai performant, in functie si de scopul pentru care folosesti acest sistem poti adauga si o camera de filmat conectata fie la o companie de interventie specializata, fie in sediul tau, daca dispui si de un paznic care sa asigure supravegherea.

Aceste sisteme pot fi cu cabluri sau radio (fara cabluri - wireless). Varianta fara cabluri este mai fiabila intrucat sistemul este mult mai usor de modificat si de extins in viitor si pentru ca in acelasi timp nu aduce modificari neplacute interioarelor prin gaurire si cablare.

Pentru un sistem de alarma pretul variaza in functie de dotari si de performantele tehnice intre 190 lei si ajunge usor la 1.200 lei, depasind cu mult aceste tarife in functie de complexitatea sistemului ales. Astfel, ele sunt practic accesibile unei game variate de clienti, cu posibilitati materiale la fel de variate.

In Romania numarul de reprezentante ale firmelor specializate pe astfel de servicii este intr-o continua crestere, direct proportional cu miscarile care au loc pe segmentul cererii. Pe plan mondial cele mai rasunatoare nume din acest domeniu se regasesc in marea lor majoritate in America si Canada.

Paradox Security Systems este o firma canadiana fondata in anul 1989 si s-a specializat in producerea produselor de securitate. Sediul companiei este la St-Eustache, langa Montreal, iar la ora actuala este printre primii 10 producatori de sisteme de securitate din lume, cu vanzari in peste 45 de tari.

Digital Security Controls, Ltd. este tot o companie canadiana specializata in sisteme de control acces. Firma, care cuprinde deja o piata formata din peste 30 de tari si care vinde sisteme de securitate de ultima generatie mai ofera clientilor sai o gama destul de variata de produse, printre care: software pentru sistemele de control acces, sisteme de control al usilor si al lifturilor, precum si cititoare de proximitate.

Dar nici produsele romanesti nu sunt mai prejos decat cele din import, iar afacerile romanilor axate pe sistemele de securitate demonstreaza ca acest tip de business se poate transforma extrem de usor intr-o afacere profitabila si sigura, atat la propriu cat si la figurat. Totusi in acest moment numarul de producatori romani de sisteme de siguranta este totusi destul de mic, in comparatie cu cererea de pe piata si majoritatea firmelor care vand aceste tipuri de produse aleg varianta importului. Oricum piata autohtona a sistemelor de siguranta nu este lipsita de varietate, iar fiecare persoana fie ea fizica ori juridica isi poate alege din multitudinea de oferte acel produs care sa fie pe masura nevoilor sale in materie de siguranta.

Ana Zidarescu
[email protected]

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro