Siguranta pe primul loc atat in interiorul cladirilor, cat si in afara acestora

Categorie: Comunicate de presa

Situatiile de urgenta pot aparea atat in interiorul unei cladiri de birouri, cat si in preajma acesteia. De aceea, trebuie luate masuri de siguanta pentru ambele cazuri. In prima situatie, se recomanda utilizarea unor instalatii de hidranti interior. Reteaua este formata din conducte alimentate cu apa cu racorduri, precum si din hidranti interiori.

In momentul angajarii, fiecare persoana trebuie instruita pentru eventualitatea unei situatii de urgenta. Astfel, specialistii vor prezenta care este modul ideal de reactionare si totodata de actionare, pentru ca evacuarea sa se desfasoare cu calm si in mod eficient. Ei vor face si o demonstratie despre cum se poate folosi un hidrant. Acesta reprezinta o instalatie de stingere si este format dintr-un tambur cu alimentara axiala cu apa, un robinet dotat cu un sistem de inchidere/deschidere manual, un furtun, care poate fi semirigid sau plat, o teava de refulare si, in unele cazuri un dispozitiv de ghidare pentru furtun. Obiectele se pot gasi in spatii vizibile, special amenajate in interiorul cladirilor. Cei care le folosesc trebuie sa aiba grija la distanta dintre ei insisi si foc. Jetul nu trebuie directionat niciodata direct catre foc, de la o distanta mica, ci dimpotriva: trebuie sa fie folosit cu grija, din aproape in aproape.

Pe de alta parte, in cazul in care un incendiu izbucneste in apropierea unei cladiri, existenta unor instalatii de hidranti exterior este absolut necesara. Acestea sunt racordate la reteaua de apa si pot fi formate din hidranti subterani, montati in carosabil sau din hidranti supraterani, care se pot gasi pe trotuare sau pe spatiile verzi. Normele de siguranta impun o distanta de circa 15 de metri de cladirea pe care o deservesc, respective minim cinci metri de orice alta facilitate. De precizat este faptul ca fiecare dispozitiv are nevoie de un echipament auxiliar pentru o utilizare eficace: acesta se afla in apropierea hidrantului.

Servicii complete si comercializare sisteme de stingere a incendiilor | instalmontaj.eu

Echipa Instal Montaj Group se poate ocupa de montarea ambelor tipuri de sisteme, precum si de verificarea periodica a acestora. Compania se afla pe strada Vasile Gherghel, nr. 18C, in sectorul 1 din Bucuresti, iar daca doriti, puteti citi mai multe despre ea accesand site-ul https://instalmontaj.eu/.

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Siguranta pe primul loc atat in interiorul cladirilor, cat si in afara acestora


Alte articole

Adauga comentariu