Serata Muzicala-Visul unei nopti de septembrie

9 septembrie 2020

Asociatia Home of Strings anunta cu o adevarata bucurie, deschiderea Seratelor Muzicale, la Centrul Cultural Buftea, Joi, 24 septembrie, 2020, ora 19. Evenimentul va fi cu public, intrare libera, cat si transmis online, pe pagina de facebook, Home of Strings, https://www.facebook.com/Home-of-Strings-639129372881945/, pe pagina de facebook, Centrul Cultural Buftea, https://www.facebook.com/centrulculturalbuftea.official.

Pandemia pentru asociatia noastra este o adevarata provocare, in sensul de a ne adapta noilor vremuri groaznice. Cea mai mare provocare pentru noi este de a reusi pe cat este posibil de a oferi muzica clasica online. Apar si sigur vor mai aparea noi forme de expresie, de continut cultural, dar vom lupta in continuare pentru a aduce oamenii in salile de spectacol, acolo unde creatia este unica. Daca trebuie sa alegem, sper din toata inima, in scurt timp, intre online si sala de spectacol, unde pian nu exista si cu o acustica nu foarte buna, clar vom alege sala de spectacol.

Actul de creatie, emotia se naste si moare doar in sala de spectacol. Unul din cele mai simple si ieftine moduri de a gestiona arta in aceste vremuri este sa o reducem aproape de desfiintare. Noi nu vrem asta, si de aceea una din variante de a putea merge mai departe este de a sustine aceste Serate muzicale, in mediul On line.Acum, mai mult ca niciodata, interpretii de muzica clasica instrumentala si lirica au nevoie de noi, cei care organizam spectacole, de a le da sansa de a fi pe scena.

Transmiterea cunostintelor publicului si a dobandirii experientei scenice este cruciala pentru generatiile tinere, fie ca vorbim de balet, drama sau muzica o spun si o repet. Nu putem sa ignoram dedicatia si sacrificiile, pe care interpretii de muzica culta din Romania le-au facut si le vor face in continuare. In acest contex actual, noi ca interpreti cat si cei iubitori de arta nu trebuie sa stam pasivi. Trebuie sa ne formam in continuare oameni de valoare morala si civica, trebuie sa luptam pentru valorile noastre, pentru traditiile noastre. Iar cele pe care nu le avem, le formam.

Multumim Centrului Cultural Buftea, pentru gazduire, multumim de asemenea Domnului Director Robert Nagy, un om de arta, cu un palmares impresionant.
Productiile internationale ale tenorului Robert Nagy:

„L’Italiana in Algeri” la Wiener Staatsoper (A. Baltza – S. Alaimo) in 2001, „La Cenerentola” la New Israeli Opera Tel Aviv (A. Zedda – J. Di Donatto) in 2001, „Lucia di Lammermoor” la Deutsche Opera am Rhein Düsseldorf in 2001 si la Opera de Toulon in 2004. Canta in „Il Barbiere di Siviglia” la Wiener Staatsoper (L. Nucci) in 2003 si „Manon” la Deutsche Oper Berlin (A. Guingal) in 2004. De asemenea, apare in distributia „L’Elisir d’Amore” la Luglio Trapanese in 2009, „Maria Stuarda” la Teatro Massimo di Palermo in 2010. Este invitat sa cante in „Requiem” de G. Verdi la Teatro Massimo di Palermo (R. Abbado – S. Ganassi) in 2010.
Joaca in „Faust” la Opera du Rhin Strasbourg (impreuna cu Leontina Vaduva) in 2001, Bayerische Staatsoper Munchen, precum si la Teatro dell’Opera di Roma (G. Gelmetti – H. de Ana).

Distributia:
Moderator Sever Avram

In perioada anterioara anului 1989, a activat in viata literara in special ca si critic literar si de arta, calitate in care a si primit premiul revistelor ”Viata Studenteasca” si ”Amfiteatru”. A condus Cercul de Critica al Universtatii din Bucuresti, coordonat de Prof. Eugen Simion si Cenaclul Literar ”Universitas”, coodonat de Prof. Mircea Martin.
In paralel si mai ales dupa revolutie, a publicat totodata poezie si eseuri in reviste precum ”Romania Literara”, ”Romania Libera”, ”Viata romaneasca”, ”Ramuri”, ”Dilema”, precumsi traduceri de volume literare (in limbile franceza, spaniola si italiana). Ca jurnalist, s-a dedicat mai mult analizei politice, interne si externe, precum si relatiilor internationale. A colaborat pentru publicatii precum ”Zig-Zag”, ”Expres Magazin”, ”Tineretul Liber”, ”Viitorul romanesc”, dar si cu posturi de radio si televiziune: Radio Europa Libera, Radio Romania, Televiziunea Romana, etc.

Ansamblul Musica Viva

Ansamblul Musica Viva, fondat in 2005 de pianista Andreea Butnaru si violoncelistul Florin Mitrea, este gandit, conceput si realizat ca o manifestare dinamica a muzicii camerale clasice. Au avut pana acum mai multe proiecte de succes: Brahmsiana (2008), “Sunet, Materie, Cuvant” (2010), „Beethoven –Integrala triourilor cu pian“ (2011-2012) si „Dialoguri muzicale“ (2013 -2015).
In 2013, Musica Viva a fost unul din ansamblurile selectate de BBC Radio Classic sa reprezinte Ziua Romaniei in transmisiunile Uniunii Europene de radio. Muzicieni cu studii la Berlin, Andreea Butnaru preda la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, iar violoncelistul Florin Mitrea este solist instrumentist si sef de partida al Orchestrei Nationale Radio.

Baritonul Sergiu Neamtu

A absolvit Universitatea de Muzica din Bucuresti. Vocea lui se remarca prin claritatea timbrala si ambitusul generos ce ii permite sa exploreze o gama larga de repertorii din opera si nu numai.
Este specializat pe muzica baroca si clasica, urmand cursurile de maiestrie cu dirijorul Isaac Alonso de Molina in Parma, Italia.
In prezent este masterand la UNMB, si totodata angajat ca solist vocal, la Teatrul Muzical Ambasadorii.

Mezzosoprana Dana Mihordea

A absolvit in 2019 cursurile de licenta ale UNMB, sectia Canto, clasa prof.Mariana Copos. Tipologia sa vocala - mezzosoprana lirica-se preteaza indeosebi repertoriului de muzica Baroca si Muzica Veche in care este specializata.
In vara anului 2020 a participat la cursuri de maiestrie in cadrul Corului National de Camera Madrigal, iar in prezent este masteranda a FIM si FCMPM, sectiile Canto si Muzicologie.

Soprana Maria Ungheanu

Absolventa a Universitatii de Muzica Bucuresti, tipologia sa vocala de soprana se preteaza la repertoriul de muzica Mozartian cat si al Bellcanto-ului. Joaca in rolurile Blonda din Rapirea din Serai de W.Mozart, cat si in rolul Despina din opera Cosi fan tutte, de acelasi compozitor. Rolul Olympiei din Povestirile lui Hoffmann de Offenbach.
Joaca rolul Norina din Opera Don Pasquale de Donizetti.

Sponsor Oficial : SC Nufarul S.A

Multumim sponsorului nostru pentru sustinerea asociatiei noastre.
SC Nufarul S.A a fost alaturi de noi la toate concertele noastre, si ca un prieten adevarat este alaturi de noi si in aceste vremuri grele. Dorim sa ne fiti alaturi si pe viitor si vom face tot posibilul sa fiti mandri de noi, de asociatia Home of Strings.De asemenea multumim sponsorului nostru Salonul El Studio Style, pentru sustinerea constanta a asociatiei si a artistilor, prin stilul unic de make-up si coafat.

Partener:
Centrul Cultural Buftea

Parteneri media:
Agerpres, HotNews, News National, Agentia de presa Rador, Leviathan, Atelierul de Creatii Digitale, Zile si Nopti, Talks Business, Observator Cultural, Onlinegallery, Ceasca de Cultura, PRwave, SemneBune, Promenada Culturala, Bucharest Cultural Events, BookHub.

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Serata Muzicala-Visul unei nopti de septembrie

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro