Secretele achiziției unui plan de găzduire domeniu

Categorie: Afaceri, IT & C, IT&C, Lifestyle, Media&Advertising/CSR

Dacă ți-ai ales deja o extensie pentru website, înseamnă că ești cu un pas mai aproape să-ți lansezi o afacere online. Pe de altă parte, s-ar putea să nu știi însă care plan de găzduire domeniu ar putea fi cel potrivit pentru nevoile tale. Urmează pașii de mai jos și vei face lucrurile să devină mai simple!

Documentează-te despre fiecare categorie de hosting

Ce fel de website ai de gând să lansezi? Îți dorești un blog personal, pagini de prezentare pentru un business local sau un magazin online? Toate aceste alternative prezintă nevoi diferite. Totuși, poți începe inițial cu un plan shared! Găzduirea partajată presupune faptul că toate resursele serverului se împart între mai mulți clienți și este ideală pentru cei cu un buget restrâns. În cazul în care performanța este pe primul loc, achiziționează un plan VPS sau unul dedicat. Acestea dispun de mai multe resurse și îți permit să susții mai ușor un proiect masiv. În toate situațiile, cea mai eficientă tehnologie este cea SSD, deoarece prezintă timpi de răspuns de până la 100 de ori mai rapizi decât cei HDD. Astfel, te poți aștepta la o viteză de încărcare superioară pe serverul de găzduire domeniu.

Compară serviciile oferite

Înainte de a achiziționa un plan, primul aspect căruia trebuie să-i acorzi atenție este spațiul. Cu cât acesta este mai mare, cu atât va exista mai mult loc pentru articole, fotografii, clipuri video, baze de date sau scripturi. În general, ar putea fi necesari cel puțin 4 GB. Un alt lucru la care să fii atent este lățimea de bandă. Aceasta face referire la cantitatea de date care poate fi susținută și are legătură cu nivelul de trafic. Deși nu există opțiunea de ‘’nelimitat’’ în găzduirea web, resursele de acest tip pot fi necontorizate. Acest lucru presupune faptul că nu ești taxat în funcție de un volum specific și că ai parte de mai multă flexibilitate.

 

Cum rămâne cu măsurile de securitate? La acest capitol, cel mai important este suportul tehnic. Multe persoane consideră că n-au nevoie de un asemenea serviciu, însă mai mult ca sigur nu-ți dorești să ajungi în situația în care să întâmpini o eroare și să nu o poți rezolva. Având la dispoziție pe cineva pe care să-l poți contacta printr-un sistem de tichete, vei putea readuce lucrurile la normal fără să mai depui efort. Alt serviciu de securitate esențial este cel de back-up automat. Acesta poate reprezenta o investiție suplimentară pentru planul de găzduire domeniu, însă îți va permite să-ți recuperezi datele în orice situație. Așadar, te vei putea proteja de atacurile cibernetice într-un mod mai simplu.

Analizează prețurile

Unii furnizori oferă pachete foarte atractive în mod inițial, însă aceasta este doar o strategie de marketing. Un discount de 80% este valabil doar pentru primele lunii sau în primii 2 ani. După ce devii client și trece aceeași perioadă, prețul de reînnoire va deveni foarte mare. Pentru a împiedica un astfel de eveniment, asigură-te că analizezi cu atenție gama de oferte încă de la început și citește termenii și condițiile.La SpeedHost poți achiziționa un plan de găzduire domeniu standard începând de la 100 lei/an!


Alte articole