"Saptamana copiilor cu dizabilitati" pe SanatateaTV.ro

16 august 2010

In perioada 16-20 august 2010 pe SanatateaTV.ro vor fi difuzate o serie de articole si emisiuni care aduc in prim-plan problema copiilor cu dizabilitati. Astfel, in "Saptamana copiilor cu dizabilitati" cele mai interesante subiecte vor face referire la principalele forme de afectiuni neuropsihomotorii la copii si anume: paraliziile generale, hemiparezele, tetraparezele, malformatiile congenitale si tulburarile logopedice.

Anual, mii de copii din intreaga tara sunt diagnosticati cu deficiente psihomotorii avand nevoie de tratamente in centre specializate. Cum ar putea fi altfel sprijiniti acesti copii care trebuie sa se obisnuiasca cu faptul ca sunt condamnati la o existenta diferita de a altora poate de-o varsta cu ei? Cand aducem in discutie astfel de afectiuni marcante pentru viata unui copil, cu siguranta trebuie sa constientizam ca sprijinul emotional, alaturi de tratamentul de recuperare, reprezinta cele mai eficiente solutii, a declarat Simona Wist, Director Dezvoltare la SanatateaTV.ro.

In centrele de tratament a copiilor cu dizabilitati, micutii cu deficiente psihomotorii beneficiaza nu numai de medicamente, ci si de suport psihologic si emotional prin sedinte de comunicare, miscare, gimnastica sau joc.

La Centrul National de Recuperare Neuropsihomotorie pentru copii peste 2000 de copii din toata tara fac sedinte de recuperare pentru diferite afectiuni neuropsihomotorii. Centrul cuprinde cabinete de kinetoterapie, ergoterapie, psihologopedie, fiziotrapie si orto-protezare.

"Centrul se adreseaza copiilor cu dizabilitati - cu deficiente neuropsihomotorii, dintre care 70% sunt paralizii cerebrale. Sunt multi copii, de exemplu, care la nastere au avut creierul agresat prin momente de hipoxie sau hemoragie cerebrala. Tratam pacienti veniti de la spitalele din intreaga tara" a ... » citeste tot comunicatul pe LivePR.ro - "Saptamana copiilor cu dizabilitati" pe SanatateaTV.ro

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2023 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro