Saptamana alaptarii pe SanatateaTV.ro

2 august 2010

In perioada 2-6 august 2010 subiectul alaptarii va fi in centrul atentiei in cadrul articolelor si emisiunilor difuzate pe SanatateaTV.ro, sub tematica “Saptamana alaptarii”. Astfel, cele mai interesante subiecte vor face referire la: “Avantajele alaptarii pentru mama”, “Contraindicatiile medicale in alaptare”, “Alaptarea copiilor prematuri” si “Pozitii pentru alaptat. Igiena alaptatului”.

Initiativa SanatateaTV.ro de a sublinia importanta si necesitatea ca o mama sa isi hraneasca bebelusul la san este cu atat mai sustinuta cu cat prima saptamana din luna august reprezinta Saptamana Mondiala a Alaptarii.

Alaptarea biologica constituie pentru copil o conditie de baza pentru o crestere fizica si psihica echilibrata. Pe langa faptul ca alaptarea reduce riscul obezitatii si al hipercolesterolemiei la copii, hranitul la san creeaza si o legatura psihologica, emotionala, intre mama si copil. Alaptarea este fundamentul dezvoltarii relatiilor socio-umane de mai tarziu; primind afectiune, cand va creste, copilul va sti sa daruiasca dragoste.

Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda alaptare exclusiva pina la varsta de 6 luni si alaptare in continuare, pe langa o alimentatie complementara adecvata, pana la 2 ani. "Alaptarea exclusiva" inseamna ca nici un alt lichid sau aliment (lapte praf, ceai, apa etc.) nu este dat copilului, in afara de laptele matern.

Aproximativ 97% dintre femei sunt din punct de vedere fiziologic capabile sa alapteze cu succes, pe termen lung, indiferent de varsta, marimea sau forma sanilor. Chiar daca mama poate contacta o mastita (infectie a sanului), procesul de alaptare nu trebuie interupt. “Mastita si problemele ce pot aparea in timpul alaptarii”, “Metodele de hranire a bebelusului in lipsa lactatiei” ... » citeste tot comunicatul pe LivePR.ro - Saptamana alaptarii pe SanatateaTV.ro

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2023 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro