SanatateaTV.ro prezinta: "Saptamana prevenirii abandonului in spitale ...

9 august 2010

Un copil bolnav nascut intr-o familie saraca are sanse foarte mari sa fie abandonat intr-o unitate spitaliceasca. Problema este cu atat mai grava cu cat din cauza lipsei educatiei numarul copiilor parasiti in spitale de catre familiile naturale tinde sa creasca tot mai mult.

SanatateaTV.ro doreste sa atraga atentia asupra amplorii pe care acest fenomen l-ar putea lua, organizand "Saptamana prevenirii abandonului in spitale si maternitati", in perioada 9-13 august 2010. Temele emisiunilor care vor fi difuzate pe SanatateaTV.ro in aceasta saptamana vor face referire la: "Cauzele abandonului. Accesul la servicii medicale si educatie", "Statistici privind incidenta abandonului in maternitati sau spitale. Programe UNICEF pentru prevenirea abandonului", precum si "Programul implementat in maternitatea Polizu pentru reducerea si prevenirea ratei abandonului".

Studiile realizate de UNICEF au demonstrat ca printre cele mai frecvente cauze de abandon se numara: mamele necasatorite, respingerea acestora de catre familie sau nefolosirea metodelor contraceptive. Totodata, in spitalele și sectiile de pediatrie, rata abandonului (numarul de copii abandonati la 100 de internari) a fost de 1,5% in 2005 și de 1,8% in 2009.

"Stim si ne asteptam ca inca de anul trecut sa existe o crestere a numarului de copii abandonati, in special din cauza unui impact al crizei economice, cresterii somajului, scaderii unor beneficii pe care familia le primea", spune dr. Voica Pop, Specialist Programe UNICEF. Domnia sa completeaza ca cea mai afectata categorie, in acest sens, este cea a copiilor mai mari, care pot fi lasati in grija sistemului de protectie. "Nu avem date exacte, dar ... » citeste tot comunicatul pe LivePR.ro - SanatateaTV.ro prezinta: "Saptamana prevenirii abandonului in spitale ...

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2023 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro