Samsung S20 Ultra: Extraordinar, dar prea mult pentru majoritatea oamenilor

Categorie: IT & C

Dacă am fi să dăm o notă lui Samsung S20 Ultra, ar trebui de fapt să îi dăm două note: nota 10 pentru componente și ce poate face, dar nota 5 pentru că este prea scump și prea mult pentru majoritatea oamenilor.

Dacă ne uităm la componentele Samsung S20 Ultra, acest dispozitiv ar primi cu ușurință cinci stele, având doar mici defecte perceptibile.

Ecranul de 6,9 inci este remarcabil de luminos și incredibil de fluent atunci când rata de reîmprospătare este de 120 Hz. Camera selfie de 40MP în formă de gaură este mult mai discretă decât a fost pe S10. Memoria RAM, stocarea și procesorul sunt cele mai rapide pe care le poți găsi pe un smartphone, iar bateria de 5.000mAh durează toată ziua și se umple incredibil de rapid. Și da, camera 100X Space Zoom este mai bună decât orice alt teleobiectiv!

Samsung ne-a obișnuit că telefoanele sale „plus” sunt, în esență, versiuni mai mari ale modelelor de bază și cu camere mai bune. Pe hârtie, acest lucru este adevărat și pentru S20 Ultra, dar, în realitate, este mult mai mult decât un Galaxy S20+ de dimensiuni superioare.

Samsung S20 Ultra, cântărind 222 grame, este mult mai greu decât S20+ (188g) și S10 5G (198g). Este de fapt un pic mai ușor decât iPhone 11 Pro Max, care ajunge la 226 de grame. Așadar, Samsung S20 Ultra este atât de greu, încât necesită o prindere ușor diferită, ca să nu alunece din mâini.

Uriașa umflătură a camerei face, de asemenea, ca utilizarea pe o masă să fie dificilă, mai ales când atingi partea stângă sus a ecranului.

În ceea ce privește calitatea imaginii, nu poți găsi o problemă. Este impresionant de clară la 1440p și este foarte plăcută la rezoluția implicită de 1080p. Culorile sunt vii, fără a fi prea saturate, albul este natural, negrul este impresionant de adânc, iar întreaga paletă este bogată și robustă.

În plus, telefoanele Galaxy sunt destul de rapide începând cu Galaxy S7 și procesorul Snapdragon 820, însă Snapdragon 865 în linia Samsung S20 este la un alt nivel.

Chiar și SSD-ul s-a îmbunătățit. Nu este vorba doar de capacitatea de 128 GB, ci și de viteză: Samsung folosește stocarea UFS 3.0 pe toate modelele S20, care este un salt mare față de ceea ce găseai pe S10.

Așadar, pune la un loc procesorul, memoria RAM și spațiul de stocare și vei avea un monstru de telefon care este mai rapid decât majoritatea Chromebook-urilor și poate chiar să depășească o serie de calculatoare lor. Este atât de puternic că probabil Samsung ar putea să ia o pauză de la producție în următoarele două generații și ar ține totuși pasul cu concurenții săi.

Însă dacă ar fi să clasificăm Samsung S20 Ultra în ceea ce privește capacitatea de utilizare și preț, ar primi circa 2 stele. Chiar dacă prețul nu ar fi uriaș. Samsung S20 Ultra ar fi încă un telefon prea mare pentru majoritatea oamenilor. Totul se simte extrem, în special dimensiunea. Voința Samsung de a face dispozitivul suprem a dus la crearea un telefon superb, care este cu mult peste ceea ce au nevoie majoritatea oamenilor.


Alte articole