Sambata, 14 Septembrie, vino la Targul de Turism al Bucovinei

11 septembrie 2007

Vrei  sa cunosti noi locuri pline de legenda sau vrei doar o vacanta de vis in aceasta iarna? Vino Sambata si Diminica sa treci pragul Bucovinei! ROMEXPO organizeaza, in perioada 14-16 septembrie, Targul de Turism al Bucovinei, in parteneriat cu autoritatile locale si asociatiile profesionale. Targul de Turism al Bucovinei se va desfasura in Centrul Economic Bucovina - Noul Complex Expozitional aflat in vecinatatea aeroportului din localitatea Salcea, la circa 10 kilometri de Suceava.

Tematica este foarte diversificata si cuprinde mai multe categorii de turism care exista in zona Bucovinei: turism de afaceri, turism activ, agroturism, turism cultural, turism balnear, ecoturism, turism de odihna, turism rural, turism pentru sporturile de iarna, recreere si agrement

Participa peste 70 de firme, asociatii de turism din zona Bucovinei, hoteluri, pensiuni, locuri de agrement, pe o suprafata de 520 de metri patrati. Targul este destinat specialistilor in turism, agentiilor de turism atat din tara, cat si din strainatate, institutiilor de invatamant superior de profil, societatilor de asigurari, reprezentatilor ambasadelor straine in Romania, oficiilor de promovare a turismului in strainatate. si-au anuntat intentia de a participa la aceasta manifestare un numar de 22 de agentii de turism si trei institutii de invatamant superior de profil. De asemenea, Asociatia Agentiilor de Turism din Bulgaria (BATA) s-a aratat interesata de eveniment.

Eveniment in cadrul Anului Bucovina
Targul se doreste a fi un eveniment important in cadrul salbei de manifestari reunite sub denumirea ANUL BUCOVINA. Organizat cu scopul promovarii unicitatii potentialului turistic al Sucevei, ANUL BUCOVINA cuprinde, practic, toate evenimentele culturale si artistice care au loc in judetul Suceava incepand din iunie 2007, timp de un an de zile. Informatii complete asupra tuturor manifestarilor cuprinse in programul ANUL BUCOVINA, precum si asupra zonei turistice a judetului Suceava pot fi gasite pe site-urile www.anulbucovina.ro si www.redescoperabucovina.ro.

Redescopera Bucovina!
“Despre tinuturile Bucovinei si despre zona Sucevei s-au scris tomuri intregi. Balcescu o numea "templul de glorie al moldovenilor", Kogalniceanu - "cea mai frumoasa parte a Moldovei, cu Campulungul, vechea republica romana, cu Suceava, capitala domnilor eroi, cu cele mai renumite si mai bogate manastiri, cu Putna, purtatoarea oaselor lui stefan cel Mare". Poetul Mihai Eminescu o considera "raiul Moldovei", cu locuri sfinte ce adapostesc "moastele celor mai mari dintre domnii romani", intre care, "Dragos, imblanzitorul de zambrii", si "stefan cel Mare, zidul de aparare al crestinatatii". Pentru savantul Nicolae Iorga aceasta zona, concentra "toata bogatia stralucitoare, de arta, monumentele cele mai frumoase ale vechilor domni si boieri". Voind parca sa conchida asupra intregii semnificatii istorice a acestor locuri, intemeietorul istoriografiei critice, moderne, Dimitrie Onciul, scria: "Nicaieri pe tot cuprinsul romanesc nu se afla, pe un spatiu atat de mic, atata bogatie de istorie romaneasca, atatea amintiri scumpe ale trecutului nostru. Consideram, deci, ca Bucovina ocupa un loc aparte in peisajul tarii noastre, fie el istoric, geografic sau turistic. Acesta este principalul motiv pentru care ROMEXPO si-a indreptat atentia catre Bucovina si am speranta ca scopul nostru, acela de a face cunoscut si de a valorifica potentialul turistic al Bucovinei, va fi atins chiar de la prima editie. „Ma bucur ca la acest eveniment si-au anuntat prezenta reprezentantii marilor agentii de turism din tara, interesati sa primeasca oferta turistica a zonei Bucovina, in vederea promovarii turismului in aceasta deosebit de interesanta zona turistica a Romaniei.”, a declarat George Cojocaru, Presedinte - Director General ROMEXPO.

Argumente in favoarea Bucovinei
Frumusetea peisajului care ofera turistilor nebanuite prilejuri de relaxare, numeroasele statiuni balneoclimaterice (Gura Humorului, Campulung Moldovenesc sau Vatra Dornei) cu efect curator si cu renumite ape minerale, paginile de istorie, traditiile si obiceiurile stravechi sunt argumentele care sustin turismul bucovinean.
Monumentele unice, bisericile si manastirile renumite pentru picturile exterioare si interioare, edificii unice in lume care au primit in anul 1975 premiul “Marul de aur”, acordat de Uniunea Internationala a Jurnalistilor si Scriitorilor din Turism. Sunt binecunoscute “albastrul de Voronet” si “verdele de Sucevita”, dar si celebrele scene religioase si istorice precum Cucerirea Constantinopolului si Scara Virtutilor - la Humor, Geneza - la Voronet.
Ramanand in domeniul traditiilor, Gura Humorului este singura localitate din Romania in care exista un Muzeu al Obiceiurilor Populare din Bucovina. Muzeul prezinta diversele obiceiuri ale satului bucovinean de la Sf. Andrei, Craciun, Anul Nou si Boboteaza, pana la Paste, Sf. Petru, Sf. Ilie, Sf. Paraschiva, Sf. Dumitru.
Renumele Bucovinei se datoreaza si ospitalitatii locale. Conform statisticilor Consiliului Judetean Suceava – Info Turism  in zona exista peste 400 de structuri de primire cu peste 9.000 de locuri de cazare, 22 de parcuri de agrement si monumente ale naturii, 23 de rezervatii naturale si 449 de monumente istorice. Gura Humorului, unul dintre principalele obiective ale Sucevei ofera 4.000 de locuri de cazare. Veritabila locomotiva a turismului bucovinean, Gura Humorului se pregateste pentru o ampla dezvoltare a infrastructurii turistice. Astfel, urmeaza a fi construita o partie de schi de 147 metri. Valoarea investitiei se ridica la 8,5 milioane de euro din care 6,5 milioane de euro provin din fonduri PHARE. Termenul de finalizare al investitiei va fi iarna 2008, la Olimpiada Rasului de la Gura Humorului. in apropierea partiei se va construi un complex turistic cu piscina olimpica acoperita. Totodata, se vor achizitiona trasuri si calesti de promenada din Polonia, pentru plimbarea turistilor ca in statiunile turistice din Europa. O alta statiune in plin avant este Vatra Dornei, unde numai in ultimul an s-a inregistrat o crestere cu 20% a numarului locurilor de cazare. Pe turisti ii asteapta si o baza de tratament ultra-moderna. De mentionat ca in Suceava exista doua dintre cele mai importante herghelii din Romania, respectiv Lucina si Radauti.
Despre frumusetea locurilor, poate sa depuna marturie si Printul Charles, care a petrecut cateva zile la popasul turistic “Bucovina” din Sucevita.

Targul de Turism al Bucovinei poate fi vizitat in zilele de 14 si 15 septembrie intre orele 10,00-19,00, iar in ziua de 16 septembrie intre orele 10,00-16,00. Intrarea este gratuita.

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro