Daca va intrebati care este cel mai bun aparat de climatizare, trebuie sa aveti in vedere ca sistemul ideal trebuie sa indeplineasca simultan 3 functii: sa regleze temperatura aerului pana la valoarea optima, sa indeparteze umezeala din atmosfera si sa filtreze aerul retinand toate impuritatile. De asemenea, dupa indeplinirea acestor 3 cerinte, modelul de climatizor ales trebuie sa aiba capacitatea optima pentru a indeplini toate aceste functii cu succes si pentru a asigura nivelul de confort dorit.
Cand alegeti un aparat de aer conditionat, dimensionarea puterii este importanta. O unitate potrivita pentru cerintele beneficiarului si ale spatiului in care este instalata nu numai ca va oferi maximum de confort, dar va reduce si consumul de energie. Daca alegeti un dispoziv prea mic, care nu face fata raportat la ritmul de incalzire si la dimensiunile spatiului, el va consuma multa energie si in acelasi timp nici nu va raci corespunzator spatiul. In mod similar, un aparat cu capacitate prea mare nu va fi mai performant, el va functiona alternativ, irosind energie si reducand capacitatea aparatului de a dezumidifica incaperea in mod corespunzator.
Exista multe modele si tipuri de climatizoare dintre care puteti alege, insa nu toate sunt identice. Cand achizitionati un nou aparat de climatizare este important sa aveti in vedere locul in care acesta va fi instalat si utilizat, cat de mare este incaperea ce se doreste climatizata, ce optiuni sunt benefice pentru nevoile particulare ale utilizatorului si care este comportarea aparatului de aer conditionat pe termen lung.
Atunci cand se discuta despre aparatura de climatizare cel mai vehiculat termen este BTU. Acesta reprezinta un indice care realizeaza legatura dintre capacitatea climatizorului si spatiul adecvat pentru acesta. Toate descrierile climatizoarelor precizeaza recomandarile optime ale acestora, in functie de volumul si destinatia incaperilor, insa exista si cateva secrete care va ajuta sa alegeti un aparat de climatizare cu adevarat perfect pentru nevoile dumneavoastra.
De exemplu, daca in incaperea pe care doriti sa o dotati cu climatizare bate soarele, puteti alege un aparat cu 10% BTU mai mare decat cel recomandat sau daca dimpotriva, este umbrit aparatul poate avea cu 10% BTU mai putin. In mod similar, daca in incapere lucreaza mai mult de o persoana se adauga cate 600 BTU pentru fiecare persoana care activeaza in acel spatiu in regim continuu, iar pentru unitati de productie se adauga inca 4000 de BTU. Aceste mici artificii de dimensionare nu par foarte semnificative, dar pe termen lung ele ajuta la economisirea unor sume foarte importante de bani prin reducerea consumului de energie si optimizarea modului de functionare, in plus aparatele astfel alese vor fi cu mult mai durabile.
Toate aparatele de climatizare functioneaza in mod similar, insa numai un aparat de aer conditionat modern ajunge la un nivel de performanta care sa faca diferenta cu adevarat. Acestea se dovedesc intotdeauna a fi investitii de durata, nu numai pe plan financiar, ele imbunatatind calitatea vietii persoanelor care isi petrec timpul in spatiile respective, indiferent de activitatea pe care o desfasoara.
» Preluat de pe LivePr.ro - Sa alegem corect un sistem de climatizare
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro