Astazi s-a inaugurat oficial restaurantul cu specific frantuzesc Heritage, din Bucuresti. Nimic iestit din comun, mai ales ca deschiderea acestuia a avut loc in primavara. Dar, totusi acesta atrage mereu priviri, poate si pentru renumele sau- "restaurantul bancherilor". Printre actionari se afla oameni importanti sau “vip-uri”. Unul dintre acestia este un cunoscutul presedinte de banca - Dan Pascariu. Presedintele HVB Tiriac este chiar unul din actionarii majoritari ai restaurantului, investitie ce a costat un milion jumatate de euro. Presedintele apreciaza ca investitia se va amortiza si localul va intra pe profit. “A fost un act de curaj din partea mea sa ma lansez intr-o astfel de afacere, dar cred ca va fi profitabila. Oamenii se vor obisnui cu specificul acestui restaurant mai inedit si in doi ani el va deveni foarte cunoscut si profitabil”, a declarat, pentru Rompres, Dan Pascariu, care spera ca restaurantul sa mearga la fel de bine ca banca pe care o conduce. Insa Dan Pascariu nu este singurul actionar bancher. Pentru acest proiect si-au unit puterea financiara 20 de actionari, cei mai multi top-manageri in domeniul bancar. Dan Pascariu, Radu Ghetea, presedintele CEC, Roxana Moldovan, vicepresedintele ABN Amro Bank si Robert Rekkers, director general al Bancii Transilvania, plus George Butunoiu, specialist in head-hunting, se regasesc pe lista celor cu dare de mana si initiativa, care au inceput, acum un an, acest proiect.
Preturile practicate variaza intre 70 de lei si 400 de lei, in functie de menu, dar exista si meniuri complete de pranz cu preturi pornind de la 30 de lei. Restaurantul se mandreste cu specialitatile sale preponderent bazate pe peste ce sunt pregatite de un bucatar francez, dupa retete originale frantuzesti.
“Meniul Heritage este frantuzesc contemporan, cu influente mediteraneene, dupa regulile haute gastronomie, care presupun prepararea la minut, folosind ingrediente proaspete, de cea mai buna calitate. Meniul poarta semnatura renumitului chef francez, David Contant, adept al gastronomiei moderne si al tehnicilor inovatoare de preparare”, potrivit managerului de business al Heritage, Monica Cretu.
Restaurantul ofera posibilitatea ca masa sa fie servita in patru spatii - Sala Pianului, salonul principal al restaurantului destinat in principal receptiilor si evenimentelor mari (40 de locuri la masa sau 80 de locuri in stil teatru, 100 de persoane pentru cocktail), Salonul fondatorilor, un separeu cu 8 locuri la masa, destinat intalnirilor private, Curtea cu trepte, gradina interioara cu 50 de locuri la masa sau 100 de persoane pentru cocktail, Salonul cu semineu albastru, cu 10 locuri la masa sau 20 de locuri in stil teatru.
Restaurantul a fost amenajat in Casa Tatarascu iar ideea amenajarii unui restaurant de lux in acest loc a apartinut omului de afaceri George Butunoiu.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro