România este prezentă prin delegația RoTechMission la EU-Startups Summit Malta, unul dintre cele mai mari evenimente pentru startup-uri tech din Europa

3 mai 2024

România este prezentă la cea de a zecea ediție a EU-Startups Summit Malta, cel mai mare eveniment pentru startup-uri tech din Europa, prin RoTechMission, o delegație organizată de DiFine PR, Techcelerator și ROTSA (Romanian Tech Startups Association). La evenimentul care are loc între 9-10 mai în Malta vor participa peste 2.000 de persoane, dintre care 1.000 de antreprenori și 300 de investitori.

DiFine PR, cea mai activă agentie de comunicare din România în domeniul startup-urilor de tehnologie - cu clienți precum Techcelerator, ROTSA, SeedBlink, GapMinder sau Growceanu, este partenerul evenimentului în România și pentru a treia oară printre organizatorii proiectului RoTechMission.

Prin parteneriatul cu publicația EU-Startups, organizatorul summitului, startup-urile tech din România au parte de o reducere la achiziția biletelor folosind codul ROTSA20.

Promoția este valabilă până pe 20 aprilie 2024.

RoTechMission este o initiațivă prin care ROTSA, Techcelerator și DiFine PR își propun să strângă fondatori de startup-uri tech, investitori, specialiști și pasionați de antreprenoriat ori tehnologie în jurul celor mai importante evenimente de tehnologie din Europa. Delegația RoTechMission la EU-Startups Summit în Malta este a treia inițiativă de acest fel, primele două evenimente pentru care a fost organizată o astfel de delegație fiind edițiile din 2022 și 2023 ale Web Summit, unul dintre cele mai mari evenimente de tehnologie din Europa.

Printre cei peste 80 de speakeri ai evenimentului se numără Werner Vogels - CTO&Vicepreședinte Amazon; Lubomila Jordanova - Fondator&CEO Plan A; Killian Kaminski - Cofondator și Co-CEO al Refurbed; Bart Becksm - Membru al boardului European Innovation Council, Clement Bigot - Director de investiții Seedrs; Federico Menna - CEO EIT Digital; Dominik Angerer - Cofondator & CEO Storyblok; Viktor Jarnheimer - Fondator &CEO Proxify; Sander van de Rijdt - Fondator &CEO PlanRadar, Jevgeni Kabanov - Președinte Bolt; Joaquín Cuenca - Cofondator&CEO Freepik; Mike Butcher - Editor at Large TechCrunch.

Agenda întregului eveniment este aici.

EU-Startups Summit va organiza și o competiție de pitchuri cu 15 dintre cele mai interesante startup-uri europene aflate la început de drum. Startup-urile preselectate își vor prezenta ideea de afaceri în trei minute în fața participanților și a unui juriu de experți format din investitori renumiți.
Echipa câștigătoare va beneficia de vizibilitate internațională, de conexiuni cu investitori și de un pachet de premii în valoare de 390 000 de euro.

“De șase ani, de când am fondat DiFine PR, am fost alături de sute de fondatori de startup-uri de tehnologie, unele dintre ele fiind la început de drum - în faza primelor runde de câteva zeci de mii de euro, iar altele în fața unor investiții de milioane și zeci de milioane de euro. Pe lângă lucrul cu aceste startup-uri, printre clienții noștri constanți se numără Techcelerator, ROTSA, SeedBlink, GapMinder, Growceanu - toți reprezentând organizații care au schimbat semnificativ, ba chiar am putea spune ca au construit ceea ce numim astăzi ecosistemul românesc de startup-uri tech. Prin proiectul RoTechMission pe care îl susținem pentru a treia oară, ne dorim să sprijinim eforturile de internaționalizare ale antreprenorior români și să facem astfel încât tot mai mulți să participe la evenimente prin care să cunoască alți fondatori, să învețe și chiar să se întâlnească cu posibili investitori. Pentru că EU-Startups Summit nu înseamnă doar evenimentul în sine, ci și întâlniri cu diaspora, cu autorități locale, cu posibili parteneri și mai ales cu alte companii românești care au același obiectiv: să se dezvolte la nivel internațional” , a declarat Diana Iosu, fondatoarea DiFine PR.

“După zece ani în care evenimentul nostru a avut loc în Barcelona, Berlin sau Munchen, anul acesta am ales însorita Malta. Dar Malta nu este doar despre soare, ci este locul în economia se dezvoltă foarte mult în zona de inovație în domenii precum Artificial Intelligence, Big Data, Internet of Things. De asemenea, inițiativele puternice ale autorităților malteze de susținere a antreprenoriatului - printre acestea “The Malta Startup Residence Programme” care oferă un permis de ședere de trei ani pentru fondatori și familiile acestora - ne-au determinat ca anul acesta sa alegem Malta pentru cele două zile de învățare și networking cu cei aproximativ 2.000 de participanți ai EU-Startups Summit”, a declarat Thomas Ohr, fondator și CEO al EU-Startups.


Articol furnizat de KomuniK - Comunicate de presa

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro