Directorul diviziei de imprumuturi ipotecare al Bancpost, Ana Cernat, anunta pentru BankingNews schimbarile majore pe care le suporta portofoliul de produse al bancii. Revolutia vizeaza in special creditele garantate cu ipoteca. Dincolo de modificarile survenite prin prisma noilor norme de creditare aprobate de Banca Nationala, Bancpost a mizat puternic pe reducerea dobanzilor si pe schimbarea radicala a modului de calcul a dobanzilor variabile. Pentru mai multe detalii citeste un scurt interviu acordat publicatiei noastre de Ana Cernat.
- Care sunt principalele modificari ce au fost operate in cazul portofoliului de credite ipotecare si care sunt principalele avantaje ale noilor produse? Care este profilul potentialului client al noilor imprumuturi?
- Modificarile pe care Bancpost le aduce produselor de credite garantate cu locuinta sunt destul de multe, si practic repozitioneaza produsul pe piata atat din punct de vedere al flexibilitatii cat si din punct de vedere al pretului. Avem intai impactul noilor norme de creditare relaxate, cu grad de indatorare de pana la 70% si finantare pana la 100% din valoarea proprietatii.
In al doilea rand, vorbim de o reducere a dobanzii, si eliminarea comisionului lunar de administrare, in cadrul initiativei de transparenta. In al treilea rand, vorbim de o noua structura a dobanzii, implementata pentru prima oara la produsele de retail in Bancpost: structura de indice (LIBOR/EURIBOR/BUBOR) plus marja fixa. Mai mentionez si noile conditii de eligibilitate (tipuri de venituri si ponderi) foarte flexibile, in special pentru liber profesionisti, pentru clientii care lucreaza in strainatate. Si nu in ultimul rand, completarea gamei de produse de credit, dupa lansarea Creditului Generos in toamna, cu Creditul Rezidential - o modalitate extrem de flexibila de finantare pentru persoanele fizice care achizitioneaza apartamente construite de dezvoltatori finantati de Bancpost, inca din faza de construire, prin care nu se solicita ipoteca si nici garantie suplimentara inainte de intabularea apartamentului in cartea funciara individuala.
- De ce s-a simtit nevoia revolutionarii portofoliului de credite ipotecare?
- Desi in 2007 Bancpost nu a pus accentul in mod special pe creditele ipotecare, banca are un portofoliu semnificativ de clienti. Speranta mea este ca "revolutia" sa se extinda mai ales in randul cientilor existenti, pe care noi dorim sa ii convingem ca le putem oferi mai mult decat am facut-o pana acum, in ceea ce priveste flexibilitatea, pretul, servicii, transparenta, sentimentul de stabilitate intr-o piata financiara bulversata. Ma refer la un parteneriat pe termen lung, prin care ei sa beneficieze de mai multe produse ale bancii in conditii avantajoase, si noi sa beneficiem de un dialog deschis care sa ne ajute sa ne imbunatatim serviciile.
- Actualii clienti vor avea posibilitatea de a-si refinanta creditele vechi, beneficiind astfel de noile conditii de creditare?
- In ceea ce priveste portofoliul existent de clienti, care de-a lungul timpului a suferit totusi mai putine ajustari ale dobanzii fata de alte banci, punem pentru prima data la dispozitia clientilor optiuni de protectie, cum ar fi conversia creditului intr-o alta moneda, refinantare interna pe un produs existent, prelungirea perioadei creditului si diminuarea ratei de credit, in conditii avantajoase de pret si printr-un proces mult simplificat, si in conditii de transparenta contractuala. Clientii trebuie sa se adreseze unitatilor Bancpost de la care au contractat creditul in acest sens.
Acest material poate fi preluat doar cu citarea sursei
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro