Review si Pareri - Workstation HP Z4 G4

16 iulie 2021

Este evident faptul că sistemel desktop sunt încontinuare cu mult mai puternice decât laptop-urile, lucru ce era de aşteptat dacă facem referire şi la legea fizicii. Aşadar, marea majoritate a utilizatorilor, indiferent că sunt simpli utilizatori sau profesionali, aceştia aleg să prefere în continuare acest PC-uri.

Numai că pentru marile companii, simplele PC-uri nu sunt suficiente, aşa că aceştia aleg să se axeze pe aşa-zisele workstation-uri, iar HP este unul dintre producătorii de top, fiind un producător cu un mare renume pe această piaţă de workstationuri performante, având şi o ofertă diversificată, pentru fiecare buzunar.

Tocmai de aceea, pe parcursul acestui articol vom face o recenzie a unui workstation marca HP, mai exact workstation-ul HP Z4 G4.

Specificaţii tehnice

Din punct de vedere tehnic, era de aşteptat ca fiind un workstation să sosească cu cele mai puternice specificaţii, iar acest lucru se observă.

În primul rând, HP Z4 G4 vine cu o placă de bază model HP81C5, fiind un chipset marca Intel, mai exact modelul X299 Kaby Lake. Ca şi procesor, staţia este dotată cu un Intel core i9-9980 XE, ce are nu mai puţin de 18 nuclee, fiind tactat la o putere de 3 GHz, iar cu ajutorul tehnologiei Turbo Boost poate să ajungă până la 4.4 GHz.

Placa video este şi ea una impresionantă, mizându-se pe experienţa celor de la Nvidia, la posturi fiind modelul Nvidia GeForce RTX 2080, cu o memorie de 8 GB, tip GDDR6. Ca şi memorie RAM, ne sunt oferiţi nu mai puţin de 64 GB tip DDR4, fiind memorii marca Hynix.

Avem o memorie internă totală de 5 TB, formată din 3 SSD, unul de 1 TB şi două a câte 2 TB. Sistemul de operare este Windows 10 Pro, ce rulează pe 64 de biţi.

Păreri pro şi contra despre HP Z4 G4

Aşa cum ne aşteptam de la HP, avem de-a face cu un workstation absolut impecabil, care obţine rezultat de top în absolut orice test, astfel că este imposibil să îi putem reproşa ceva acestei staţii grafice, deci, avem numai cuvinte de laudă.

În primul rând, avem o configuraţie perfectă, puternică, ce poate face faţă absolut oricărui tip de activitate, indiferent că vorbim de activitate profesională extrem de solicitantă sau de o activitate casnică, pentru divertismen, şi aşa mai departe.

Un alt punct forte al staţiei grafice HP Z4 G4 este acela că ne este oferită posibilitatea de a face upgrade pentru memorii, dar şi pentru alte tipuri de componente, iar accesul la acestea se face relativ uşor, fiind un workstation bine construit şi bine gândit.

Cel de-al treilea punct forte al acestei staţii grafice este acela că ne putem bucura de nenumărate porturi pentru a conecta diverse periferice, însă, avem la posturi şi un slot pentru introducerea unui card microSD. Aşadar, şi la capitolul conectivitate acest workstation se descurcă de minune.

În concluzie, putem afirma fără echivoc că staţia grafică marca HP Z4 G4 este una demnă de apreciat şi utilizat, putând rezista fără absolut nicio problemă oricărei tip de activitate. Evident, preţul este pe măsura unui workstation, însă îşi merită toţi banii.

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2023 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro