Reguli de baza pe care copiii trebuie sa le invete

Daca l-am auzit o data, l-am auzit de o mie de ori. Se intampla asa: tinerii din ziua de azi nu au niciun fel de maniere. Putin respect ar putea merge bine. Bunele maniere pentru copii nu sunt automate si nu se dezvolta fara o predare si modelare deliberata de catre adulti. Este responsabilitatea noastra de a ,,instrui copiii pe drumul pe care ar trebui sa mearga", dupa cum sugereaza proverbul.

Iata beneficiul: odata invatat, bunele maniere fac viata tuturor mai placuta. Pentru un bonus suplimentar: Daca copiii tai au maniere bine practicate, ei vor primi angajari mai intai cand va fi timpul sa mearga la munca si vor avea mai mult succes in munca. Societatile care functioneaza la un nivel inalt sunt numite civilizatii dintr-un motiv; amabilitatea este o conditie prealabila. De asemenea, familiile care invata sa practice bunele maniere nu functioneaza numai la exterior, ci se confrunta cu mai multe aspecte pozitive si cu un conflict redus in interior. Este un rezultat direct al civilitatii practicate (afla cum sa te comporti in societate).

Pune-i pe altii pe primul loc.
Acesta ar putea fi singurul punct pe care trebuie sa-l parcurgem, deoarece sta la baza tuturor celorlalte. Acest principiu se manifesta tinand usile, pasind deoparte, oferind ultima prajitura, renuntand la locul tau, schimbarea unei anvelope, transportul alimentelor si oferirea unei maini.

Folosirea politicoasa a telefonului.
Acest articol ar putea avea propria sa lista. Opriti telefonul in timpul meselor, filmelor, cursurilor si conversatiilor. Asta include si trimiterea mesajelor. Linie de fund: acordati 100% atentie persoanelor cu care sunteti in preajma. Telefonul dvs. are o functie de mesagerie vocala, folositi-o.

Nota de multumire.
Exista doua tipuri de oameni pe aceasta lume: cei care scriu note de multumire pentru cadouri sau ocazii speciale si cei care nu. Invata-ti copiii sa scrie note de multumire si ei vor intelege un concept fundamental. Nimic elaborat nu este necesar, dar efectul este mereu memorabil.

Deschide usa pentru altii.
Contrar mitului popular, aceasta nu este o practica sovinica. Usile se deschid pentru semeni, mame, tatici si straini. De asemenea, cedeaza trotuarul si tin liftul. Nu-i opresc. Bunele maniere spun mereu: ,,Dupa tine".

Folositi multumesc si sunteti bineveniti in mod obisnuit in conversatie.
Simplu, dar puternic. Ajutati-i pe copii sa faca din asta un obicei.

Strangeti mainile si priviti in ochi persoana.
Invata-i pe copii sa stranga mainile, sa ia contact cu ochii si sa ofere un cuvant de bun venit atunci cand intalnesc persoane noi sau cand altii viziteaza casa. Poate fi un cliseu sa spunem ca primele impresii au un impact mare, dar este un cliseu, deoarece este adevarat.

Invata-i sa se ofere pentru a servi persoanele care intra in casa.
Faceti rutina. Pot sa va iau haina? Doriti un pahar cu apa? Lasa-ma sa va iau gentile. Oamenii care viziteaza sunt oaspetii nostri. Aceasta este o lectie cheie, indiferent de varsta unui copil.

Ridicati-va cand un batran intra in camera.
Multi adulti au uitat aceasta bijuterie. Este un semn de respect indiferent de varsta noastra. Bunicii. Matusi si unchi. Profesori. Orice vizitator al caminului. Invata-i pe copii sa se ridice ca semn de respect.

Fii politicos cu oamenii care slujesc.
Aceasta inseamna priviti persoana in ochi si sa opriti telefonul cand discutati cu casierul de la restaurantul fast food sau la magazinul alimentar. Inseamna sa fii respectuos cu chelnerul de la restaurant. Inseamna sa multumiti atunci cand vi s-a dat mancare sau ati primit restul. Incercati sa multumiti soferului autobuzului pentru calatoria spre casa sau unui soldat pentru servirea tarii noastre.

Practicati manierele la masa cu familia.
Cina de familie poate fi un loc perfect pentru maniere. Demonstreaza, practica, modeleaza, pune intrebare, prompt. Fara TV, fara telefoane si fara distractii de la interactiunea politicoasa. Te rog da-mi cartofii. Multumesc. Pot sa iau asta pentru tine? Mama, pot sa va torn un pahar cu apa? Unitatea familiala este cel mai important loc de invatare a harurilor sociale, iar masa de familie este poate cea mai buna oportunitate a noastra.

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Reguli de baza pe care copiii trebuie sa le invete

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro