Reducerea TVA-ului la alimente nu e o prioritate!

7 februarie 2008

Senatorii au adoptat ieri, 6 februarie, o iniţiativă legislativă care prevede reducerea la 5% a taxei pe valoarea adăugată (TVA) la alimentele de bază - pâine, carne, lapte, ulei vegetal şi zahăr. Senatul a adoptat această iniţiativă legislativă în calitate de primă Cameră sesizată. Forul decizional în acest caz este Camera Deputaţilor. Intre timp, ministrul isi ia masuri de precautii! Ministerul Economiei şi Finanţelor va prezenta în Parlament o serie de măsuri de corecţie care vor fi adoptate dacă şi la nivelul Camerei Deputaţilor se va merge pe ideea de reducere la 5% a TVA la alimentele de bază, potrivit ministrului Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian.

"Când vom fi invitaţi la Camera Deputaţilor, vom prezenta toate elementele în favoarea şi în defavoarea acestei măsuri. Diminuarea TVA la alimente este o măsură oportună atunci când tensiunile inflaţioniste vor slăbi şi vom intra pe coridorul euro, când intrăm cu inflaţia pe palierul de 3%", a declarat, miercuri, Vosganian. El a refirmat că reducerea TVA la unele produse, precum alimentele de bază, va fi posibilă după anul 2010, atunci când va putea fi asociată responsabilitatea reducerii taxei cu protecţia consumatorilor.

Reducerea TVA nu va determina reducerea preţurilor şi nu va avea efecte favorabile asupra consumatorilor, potrivit lui Vosganian, pentru că producătorii vor invoca măsuri de altă natură.

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro