Rata somajului din Franta atinge cel mai ridicat nivel din ultimii 15 ani

Rata somajului in Franta a ajuns la 10,8%, cel mai ridicat nivel inregistrat de a doua economie a Europei in ultimii 15 ani. Primul trimestru din 2013 ingroasa randurile somerilor francezi datorita efectelor recesiunii care determina companiile sa-si reduca personalul si costurile.

Economia Frantei a intrat in recesiune dupa ce a inregistrat o scadere cu 0,2% a produsului intern brut in primul trimestru.
Francezii fac un apel la presedintele Francois Hollande sa se tina de promisiunile facute. Acesta a garantat o crestere a numarului locurilor de munca sustinuta de o economie performanta, dar demersurile sale nu au oferit rezultatele scontate datorita situatiei economice a zonei euro si nu numai.

Rata de 10,8% a fost calculata de Institutul Francez de Statistica, dar Eurostat, barometrul oficial al UE anunta un nivel de 11%. Eurostat foloseste un algoritm de calcul diferit fata de institutul francez, de aici poate surveni decalajul dintre rezultate.

Situatia are sanse sa se imbunatateasca, nu doar in Franta, ci in toata zona euro, daca Banca Mondiala va da curs intentiei de a incuraja creditarea pentru intreprinderile mici si mijlocii care asigura in jur de doua treimi din totalul locurilor de munca disponibile in cele 17 state ale zonei.

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2023 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro