Ţăranul trebuie să plătească până la trei euro pentru sacrificarea unui porc potrivit normelor UE

11 decembrie 2007

Ţăranii sunt ogligaţi să asomeze porcii înainte de sacrificare şi, pentru respectarea acestei norme europene, au de achitat un tarif de până la trei euro pentru fiecare animal, a declarat preşedintele Colegilor Medicilor Veterinari, Liviu Harbuz.
Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a anunţat, la sfârşitul lunii noiembrie, că înainte de sacrificarea tradiţională, porcii trebuie asomaţi. De asemenea, ANSVSA a informat că "metoda convenită ca fiind cea mai adecvată este cea a pistolului cu glonţ captiv" .
"Medicii veterinari de liberă practică nu sunt obligaţi prin lege să realizeze această asomare, dar ei şi-au manifestat disponibilitatea, astfel încât vor răspunde oricărei solicitări. În sectorul privat sunt aproximativ 10.000 de medici veterinari şi tehnicieni. Estimativ, fiecare veterinar ar trebui să asomeze 200 de porci", a declarat preşedintele Colegiului Medicilor Veterinari, Liviu Harbuz.

Sursa: NewsIn

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro