Ţăranii sunt ogligaţi să asomeze porcii înainte de sacrificare şi, pentru respectarea acestei norme europene, au de achitat un tarif de până la trei euro pentru fiecare animal, a declarat preşedintele Colegilor Medicilor Veterinari, Liviu Harbuz.
Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a anunţat, la sfârşitul lunii noiembrie, că înainte de sacrificarea tradiţională, porcii trebuie asomaţi. De asemenea, ANSVSA a informat că "metoda convenită ca fiind cea mai adecvată este cea a pistolului cu glonţ captiv" .
"Medicii veterinari de liberă practică nu sunt obligaţi prin lege să realizeze această asomare, dar ei şi-au manifestat disponibilitatea, astfel încât vor răspunde oricărei solicitări. În sectorul privat sunt aproximativ 10.000 de medici veterinari şi tehnicieni. Estimativ, fiecare veterinar ar trebui să asomeze 200 de porci", a declarat preşedintele Colegiului Medicilor Veterinari, Liviu Harbuz.
Sursa: NewsIn
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro