Indiferent daca esti mireasa sau invitata, cu siguranta ai avut mai multe intrebari despre cadourile de nunta. Ca toate intrebarile de protocol, eticheta stricta spune un lucru si puteti alege apoi modul in care preferati sa il interpretati. Nu exista niciun motiv pentru a duce totul la scrisoare, aceasta este o chestiune de gust.
Adunam toate informatiile pe care ar trebui sa le cunoasteti. Spune adio indoielilor. Datorita manualului nostru, veti fi un expert atunci cand vine vorba de cadouri de nunta.
Printre conceptiile gresite la nunti este gandul ca „a cere” cadouri de nunta de la oaspeti este nepoliticos sau abuziv din partea miresei si a mirelui. Mai jos va explic de ce este o credinta gresita.
Daca ne gandim la o nunta, aceasta se caracterizeaza prin a fi sarbatorirea unirii unui cuplu care a decis sa-si oficializeze relatia de intalnire pentru a deveni sot si sotie.
Prin urmare, fiind o petrecere, este NORMAL ca persoanele solicitate de cuplu sa le insoteasca intr-o zi atat de speciala si importanta pentru ei sa le ofere cadouri de nunta pentru a-i ajuta sa isi construiasca noua casa sau sa plateasca luna de miere.
Mirele si mirele au doua optiuni, cer bani ca si cadou de nunta sau alcatuiesc o lista de cadouri. Si, desi in tara noastra prima este mult mai des intalnita, din ce in ce mai multe cupluri opteaza pentru lista de nunta sau ajutorul pentru a plati luna de miere. Oricare dintre optiuni trebuie comunicata cu privire la invitatiile de nunta si toti oaspetii trebuie sa respecte dorintele miresei si ale mirelui. Un oaspete nu poate da tot ce vrea.
Protocol pentru cadouri de nunta daca sunteti invitat
Cat sa cheltuiti pentru cadourile de nunta?
Protocolul pentru cadourile de nunta prevede ca oaspetii trebuie sa ofere un cadou egal cu ceea ce cheltuiesc mireasa si mirele pe persoana. In cazul in care oaspetele aduce un insotitor cu el, el trebuie sa inmulteasca aceasta suma cu numarul de participanti. De asemenea, ar trebui sa luati in considerare evenimentele legate de nunta (petrecerea burlacilor), relatia care exista cu mireasa si mirele si daca locatia nuntii presupune o cheltuiala suplimentara. Pe foxi.ro gasiti o lista de idei cu cadouri de nunta speciale de unde va puteti inspira.
Cadourile de nunta sunt aduse la eveniment?
Niciodata.
Se pot alatura mai multi prieteni pentru a da?
Desigur. In acest fel, in plus, puteti face un cadou mai mare.
Cadourile pot fi livrate dupa nunta?
Da, dar doar cateva zile, nu mai mult.
Daca nu merg la nunta, ar trebui sa dau?
Chiar daca oaspetii participa la nunta, vor trebui sa o trimita.
Daca vreau sa livrez singur cadoul, unde trebuie sa-l fac?
Niciodata in ziua nuntii. Daca doriti sa o livrati in persoana, in loc sa o trimiteti, ar trebui sa o faceti la casa miresei si a mirelui, niciodata la parintii miresei si ai mirelui.
Protocol pentru cadouri de nunta daca sunteti mireasa
Cand sa deschizi cadourile de nunta?
Conform protocolului, puteti deschide cadourile de nunta inainte de ziua cea mare si in conformitate cu noi este o idee buna sa facem acest lucru. Deschiderea cadourilor imediat ce le primiti pe mail va va permite sa incepeti sa scrieti carduri de multumire. Cardurile de multumire nu sunt doar o expresie a recunostintei, ci sunt si o modalitate de a confirma ca ati primit cadoul. Daca nu aveti timp sa trimiteti o nota, puteti trimite un e-mail sau puteti efectua un apel rapid.
Poti folosi cadourile de nunta inainte de nunta?
Tehnic nu, nu poti. Daca, din orice motiv, nunta este anulata, cadourile trebuie returnate si nu puteti returna ceva pe care l-ati folosit deja. Unele mirese chiar considera ca aduce ghinion sa elibereze cadourile inainte de casatorie.
Este corect sa nu deschidem cadoul in fata persoanei care ne-a dat-o?
De regula generala, daca un cadou este primit cu persoana care il prezinta, acesta trebuie deschis in fata lor.
Comunicat preluat de pe LivePr.ro » Protocol pentru cadouri de nunta, manual de baza pentru mire, mireasa si invitati
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro