Proiector LED – Caracteristici și domenii de utilizare

3 martie 2021

Proiectoarele LED pot fi împărțite în proiectoare LED pentru interior fără protecție împotriva apei și cele pentru iluminat exterior cu un grad de protecție de cel puțin IP65. Un proiector LED pentru interior poate fi montat în principal în două moduri – pe tavan sau pe perete. Instalarea se face pe șine speciale care îndeplinesc rolul de alimentare cu energie electrică și în același timp ca un sistem de fixare. Designul este conceput special pentru a concentra și direcționa lumina, ajutând la accentuarea iluminării unui loc, detaliu sau produs.

Proiector LED pentru exterior

Proiectorul LED pentru exterior este proiectat pentru a rezista oricăror condiții meteorologice. Carcasa metalică este puternică, concepută pentru a proteja sursa de lumina si de a asigura racirea componentelor electronice. Dispersorul este de obicei o sticlă puternică, rezistentă la impact, care este etanșată și fixată pe corpul exterior al proiectorului. La fel ca toate corpurile de iluminat cu LED, proiectoarele LED sunt construite cu grade diferite de temperatură a culorii – pe cele trei culori principale ale luminii – alb cald, neutru și alb rece. Dispersia lor are un unghi foarte larg și ajunge până la 180 de grade pentru anumite modele. Modelele de proiectoare LED sunt permanent imbunanatite în ceea ce privește eficiența și economia de energie. Designul proiectorului LED garantează o instalare rapidă și ușoară, precum și posibilitatea de a regla directia de iluminare.  Este o sursă indispensabilă de lumină, atunci când ai nevoie de iluminarea unui șantier,  garaj subteran și suprateran, terenuri de sport și locuri de joacă, curți școlare și private, hale și producții, grădini și fațade, panouri publicitare etc.

Farmecul unui proiector LED vine din posibilitatea de a crea mai multe forme constructive in functie de tipul de iluminare- proiectoare led liniare, proiectoare led submersibile sau proiectoare led cu focalizare , nu numai din eficiența energetica. Acest tip de corp de iluminat este preferat pentru diferite evenimente, concerte, spectacole și multe altele.

Este potrivit pentru casă sau birou?

Cel mai adesea un proiector LED pe sina este destinat marilor centre comerciale și magazine și cel mai adesea, cu ajutorul lui, poți pune accentul pe un anumit articol, model, manechin etc. De asemenea, dispozitivul este preferat datorită luminii concentrate la un moment dat, precum și a unghiului mic al fasciculului. Spectrul de lumină al proiectorului LED este uniform, cu un CRI ridicat, ceea ce va adăuga accent și farmec suplimentar. În plus, îl poți instala cu ușurință atât pe tavan, cât și pe perete și chiar pe podea.

Proiector LED pentru acasă

Fără îndoială, un proiector LED își poate găsi cu ușurință loc în iluminatul casei tale. Proiectoarele led sunt destinate iluminatului de siguranta si sunt de doua tipuri- proiectoare led simple si proiectoare led cu sensor de miscare incorporat. Nu este doar practic, ci și ușor de întreținut și de curățat.

Proiector LED liniar pentru fațadă

În gama de produse de pe www.iluminat-ieftin.ro poți găsi nu numai proiectoare LED potrivite pentru casă, birou sau magazin, ci și dar modele concepute special pentru iluminatul fațadelor. Acest tip de proiector este conceput pentru a avea culori multiple, posibilitate de conectare DMX sau radiofrecventa si mai nou WiFi. Aceste dispozitive sunt proiectate pentru a înlocui în mod eficient corpurile de iluminat tradiționale, care funcționează cu lămpi cu halogen. Sunt special concepute pentru a rezista la temperaturi extrem de scăzute și de ridicate, între -40 și +65 grade C. În plus, au un grad de protecție IP65, ceea ce înseamnă că sunt complet protejate de praf și umiditate. Toate propunerile de proiectoare LED pentru fațadă oferă un consum redus de energie electrică și sunt ecologice, deoarece nu emit mercur și plumb.

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Proiector LED – Caracteristici și domenii de utilizare

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro