Evaluarea de impact a programului "Dezvoltarea carierei in societatea cunoasterii in regiunea Sud - Est", finalizat in luna octombrie 2010, este incurajatoare: 90% dintre cadrele didactice chestionate afirma ca au implicat elevii in activitati de lucru cu computerul si peste 60% afirma ca elevii sunt mai motivati.
La aceasta evaluare au participat 257 de profesori, 43,6% din mediul urban si 56,4% din mediul rural. Profesorii care au nivelul de satisfactie profesionala cel mai scazut sunt din mediul rural, au sub 5 ani vechime, predau la clasele V-VIII in scoli din zone dezavantajate, in care proportia de elevi apartinand familiilor sarace este de peste 75%. Gradul de succes cel mai ridicat se constata printre cadrele didactice cu studii postuniversitare din mediul urban, care predau in licee si au o vechime intre 6 si 10 ani.
Exista o legatura stransa intre nivelul de instruire al profesorilor in utilizarea tehnologiei informatiilor si activitatea desfasurata de ei in laboratoare dotate cu computere. Astfel, 36% dintre cadrele didactice care se recomanda ca fiind avansate in utilizarea calculatoarelor isi desfasoara activitatea in laboratoare de specialitate dotate cu calculatoare, in timp ce numai 10,5% dintre cei care se autodefinesc drept incepatori valorifica aceste facilitati.
39% dintre cadrele didactice absolvente ale programului de instruire afirma ca lipsa computerelor afecteaza capacitatea instructionala a scolii, si 61% semnaleaza ca aceasta este influentata negativ si de bugetul redus alocat consumabilelor - hartie, toner etc.
"Profesorii care recunosc lipsa computerelor ca fiind o problema majora provin majoritar din mediul rural, predau in scoli generale si ... » citeste tot comunicatul pe LivePR.ro - Profesorii din regiunea Sud Est au dobandit noi ...
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro