Primul robot de stingere a incendiilor a fost lansat in Australia

Categorie: Pe scurt

Pompierii nu isi vor mai pune viata in pericol. Robotul de stingere a incendiilor TAF 20 arunca jeturi de apa la inaltimi ametitoare si elimina fumul cauzat de un incendiu.

Robotul este echipat cu o lama de buldozer care face interventia mai usoara prin faptul ca poate indeparta obstacolele, cum ar fi masinile sau poate curata mizeria lasata in urma unei explozii. Ventilatoarele puternice pot elimina fumul dintr-o cladire. De asemenea, robotul poate arunca apa sau spuma de la o distanta de 60m.

La lansarea robotului TAF 20 a fost prezent Ministrul Situatiilor de Urgenta, David Elliott si comisarul departamentului de Foc si Salvare din New South Wales, Greg Mullins.

„Poate fi operat de la 500 m distanta si trimis in situatii unde este prea riscant pentru pompieri, ceea ce reprezinta un real avantaj tinand cont de faptul ca siguranta pompierilor este cea mai mare prioritate a mea.” a spus Mullins. David Elliot a adaugat „Am vazut saptamana trecuta cat de eficient este TAF 20 la un incendiu izbucnit la fabrica botanica din Sydney si ii va ajuta foarte mult pe pompieri in lupta cu focul, inclusiv in cazul incendiilor.”

Sursa Articol: International Business Times / Foto: ABC

Etichete: ,

Alte articole