Prima tara din lume in care McDonalds a capitulat

Categorie: Afaceri

Locuitorii Boliviei au demonstrat ca tin la o alimentatie sanatoasa respingand vehement restaurantele fast-food, inclusiv McDonald\'s. Lantul american nu a mai avut forta sa reziste respingerii bolivienilor asa ca si-a retras operatiunile din aceasta tara.

Conform unui sondaj recent citat de Capital.ro, 60% dintre bolivieni au declarat ca nu ar calca niciodata intr-un restaurant din lantul american. Ei spun ca nu au incredere in mancarea fast-food deoarece se prepara foarte repede iar acest lucru nu are cum sa aiba efecte benefice asupra sanatatii.

In LaPaz, capitala Boliviei, McDonald\'s s-a straduit din rasputeri sa tina deschise opt restaurante. Desi inregistrau pierderi masive, reprezentantii companiei au sperat ca pana la urma bolivieni se vor lasa atrasi de preparatele lor. Reteaua a continuat sa produca pierderi, asa ca retragerea de pe piata a lantului de restaurante a fost inevitabila.

Bolivia a fost o exceptie, modelul McDonald\'s se dovedeste unul de succes in 3400 de restaurante din 118 tari. In restaurantele din lant lucreaza aproximativ.

O alta exceptie este Islanda care a refuzat meniurile fast-food. In Cambodgia, Ghana si Yemen, McDonald\'s nu a putut patrunde din cauza conditiilor locale.


Alte articole