Prietenii de pe Facebook ar putea determina calificarea pentru un credit

Influenta retelei de socializare Facebook intervine in tot mai multe sectoare ale vietii de zi cu zi. Se poate ca, la un moment dat, prietenii din retea sa devina un factor determinant pentru acordarea unui imprumut bancar.

O serie de startup-uri au inceput sa foloseasca date provenite de pe retelele sociale pentru a determina gradul de risc in ceea ce priveste acordarea unui credit persoanelor care au probleme in obtinerea de finantari conform criteriilor conventionale. Metodele conventionale de evaluare descalifica din start o serie de persoane, de aceea apare nevoia pentru noi criterii de evaluare.

Unele companii care acorda imprumuturi au descoperit ca datele provenite din retelele sociale online pot fi relevante pentru a demonstra daca o persoana se califica sau nu pentru un credit. Prietenii de pe retelele sociale contribuie semnificativ la calcularea gradului de risc pe care o persoana il are in cazul acordarii unui credit. Una dintre aceste aceste companii analizeaza prietenii de pe retelele sociale pentru a constata daca au antecedente in ceea ce priveste nerespectarea graficului de rambursare a unor imprumuturi contractate sau daca au cazier. Daca cel care aplica pentru un credit are prieteni care nu se califica in categoria buni platnici atunci gradul de risc pe care il prezinta aplicantul la credit creste.

O companie germana, Kreditech, merge mai departe in analize si puncteaza activitatea aplicantului pe eBay sau Amazon. De asemenea, puncteaza daca aplicantul dedica timp informarii cu privire la imprumutul pe care vrea sa il contracteze pe site-ul companiei inainte sa completeze formularul online de aplicare. Mai mult, punctajul este stabilit si in functie de modul in care este completat formularu luandu-se in considerare aspecte ca scrisul doar cu majuscule sau formularile raspunsurilor la intrebari.

Conform reprezentantilor companiei, prin analiza acestor date reusesc sa obtina informatii relevante legate de aplicantul la credit si influenteaza decisiv aprobarea sau respingerea cererii acestuia, scrie CNN Money.

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro