Povocare de Paste pe doua roti pe ruta Bran-Moieciu! Un drum superb pe care iti poti etala calitatile de rider neinfricat

16 aprilie 2019

Se apropie cu pasi repezi Sfintele Sarbatori ale Pastilor, iar toata lumea se pregateste sa intampine, asa cum se cuvine, atat minunea Invierii Domnului, dar si o binemeritata vacanta.

Vremea este in continua incalzire, si, in ciuda tuturor intemperiilor, pasionatii motociclismului nu ezita sa faca fata unor noi provocari.

Pe trasee de munte….

Sarbatoarea Sfintei Invieri este prilej maxim de bucurie, de petrecere a acestei sfinte zile in randul familiei. Cu toate aceste, sa nu uitam nici de faptul ca, anul acesta, Sfintele Sarbatori de Paste pica foarte aproape de data de 1 mai.

Iar marea valvataie pe doua roti de abia acum incepe! Scuteristi, motociclisti, fani ai ATV-urilor, cu totii se pot intrecere intr-o cursa nebuneasca pe unul dintre cele mai renumite, traditionale, dar si frumoase rute din tara: Culoarul Rucar-Bran, cu vestitele sale trecatori si serpentine care te mentin in permanenta antrenat pe doua roti.

Odata ce ti-ai dotat scuterul cu noi piese scutere, ai toate argumentele pentru a demara o calatorie, de neuitat, pe ruta Bran-Moieciu. In doar 35 de km, cat este distanta intre cele cele doua localitati, se pot admira, pe scuter, evident, si trai la maxim cele mai intense senzatii, privelistele luxuriante, casatulele in stil sasesc sau faimosul castel de la Bran, o oaza impresionanta de liniste, dar si de istorie, in egala masura.

Bran Moeciu

Bran - un taram plin de istorie

Situat la aproximativ 25-30 de km de Brasov si 190 de km de Bucuresti, Branul este, deopotriva, un loc de istorie si legenda. Pentru foarte multi istorici, Branul este considerat, prin excelenta, poarta de legatura dintre Transilvania si Tara Romaneasca, dar si un excelent loc de straja contra invaziilor barbare.

Tocmai de accea, Branul nu se remarca doar prin celebrul Castel Bran, ci si prin vilele sale cochete, cu oameni gospodari sau drumurile in stil medieval. Amplasarea localitatii, dar si relieful le-au permis branenilor sa valorifice la maxim potentialul turistic. Turismul rural se practica aici de zeci de ani! De altfel, nu este de mirare de ce o localitate atat de superba a devenit resedinta preferata a Reginei Maria, urmele muncii acesteia regasindu-se in gradina castelului!

Scuterul - un mijloc de transport flexibil pe drumuri inguste

Ca metoda de deplasare rapida printre stradutele inguste ale unor localitati de munte, cum ar fi Bran, scuterul este considerat atat de cei pasionati, cat si de catre experti, un vehicul indispensabil. Flexibil, agil, scuterul prezinta numeroase avantaje, si anume: poate fi parcat usor oriunde, datorita faptului ca nu ocupa spatiu mare, se incadreaza cu usurinta printre masini si poate fi manevrat in conditii de siguranta daca detii un minim de abilitati pentru a-ti mentine echilibrul pe doua roti.

In ciuda faptului ca prezinta numeroase dezavantaje, evidente, cum ar fi puterea mica a motorului sau viteza destul de mica pe care o poate atinge, un scuter reuseste sa fie o alternativa de transport viabila. Dar, sa fim optimisti si increzatori ca vom ajunge la destinatie cu bine,  dar si ca abilitatile noastre de rider neinfricat ne pot fi utile pentru a ne etala rapid calitatile, cat si pentru a parcurge distante scurte intr-un timp rezonabil.

In concluzie, daca ati reusit sa achizitionezi noi piese de scutere si sa va puneti la punct scuterul, merita, cu prisosinta, sa dati o raita pana la Cheile Gradistei sau Moieciu in saua unui Piaggio GTS 300!


Auto-moto, diverse


 

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro