Portia de cultura la Targul Gaudeamus

21 noiembrie 2006

Cel mai important eveniment cultural al toamnei, Targul International GAUDEAMUS – Carte de invatatura isi deschide portile miercuri, 22 noiembrie. Ajuns la cea de-a treisprezecea editie, targul este organizat de Radio Romania si gazduit de Pavilionul Central al Complexului Expozitional Romexpo. Deschiderea oficiala va avea loc miercuri la ora 11 iar accesul publicului va fi, ca si la editiile precedente, gratuit. Aceasta editie va sta sub semnul Francofoniei, o serie de evenimente, lansari, intalniri cu scriitori francezi si, nu in ultimul rand, prezenta ca presedinte de onoare al targului in persoana Excelentei Sale Domnul Hervé Bolot, Ambasadorul Frantei la Bucuresti, fiind edificatoare.

In cifre, editia din acest an arata succesul tot mai mare de care se bucura targul in randul expozantilor si vizitatorilor: aproape 400 de expozanti (fata de 360 la editia precedenta), programul de manifestari cuprinde 430 de evenimete fata de 390 iar suprafata expozitiei a ajuns la aproape 10.000 mp, Pavilionul Central fiind integral ocupat. Ca si in anii precedenti, vor fi prezente cele mai importante edituri (192 de edituri romanesti si 84 straine) dar si institutii de invatamant romanesti si straine, publicatii culturale, biblioteci sau firme multimedia.

Dintre evenimentele cu tematici extrem de variate ce se vor desfasura pe perioada expozitiei  mentionam doar cateva: Salonul de Carte pentru Copii "Ion Creanga",  Finala Concursului National de Lectura "Mircea Nedelciu" (la care vor participa 17 elevi de liceu, castigatorii finalelor zonale, organizate pe parcursul acestui an in orasele care gazduiesc etape ale Caravanei GAUDEAMUS sau in care exista posturi teritoriale Radio Romania),  MBA Express Day (se va desfasura sambata, 25 noiembrie, intre orele 14.00 si 18.00 la Bursa de contacte; 15 institutii de invatamant superior straine vor prezenta programele MBA tinerilor romani interesati de ofertele de studii peste hotare), Expozitia interactiva "Spiritul informatic pe intelesul tuturor” sau Salonul Foto avand ca tema lectura.

Premiile editiei 2006, decernate in cadrul festivitatii de inchidere, care va avea loc duminica, 26 noiembrie, ora 14.00 sunt urmatoarele: Trofeele GAUDEAMUS si Cea mai ravnita carte a targului  prin Votul Publicului, Premiul de excelenta, in valoare de 3.500 RON, acordat de catre Societatea Romana de Radiodifuziune uneia dintre editurile prezente la targ, care consta in finantarea unui proiect editorial in spirit european; Trofeul GAUDEAMUS si Cea mai ravnita carte a targului, acordate prin Votul Presei; Premiul Educatia, Miss Lectura, Trofeul Presei "Mircea Santimbreanu", Premiile Concursului National de Lectura "Mircea Nedelciu", Premiile Salonului Ilustratorilor de Carte (Ne)publicati, acordate prin votul editorilor si al jurnalistilor si  Premiul Salonului Foto Lectura, acordat de catre organizatori.

Pentru a facilita accesul iubitorilor de carte la targ, au fost infiintate, cu sprijinul RATB, doua linii speciale GAUDEAMUS care vor asigura transportul publicului pe traseele Campus Regie - sos. Ciurel - sos. Orhideelor - Bd. Dinicu Golescu - Piata Gara de Nord - Calea Grivitei - sos. Nicole Titulescu - Bd. Ion Mihalache - Piata Presei Libere (linia 603) si Piata Romana - Bd. Aviatorilor - Arcul de Triumf - sos. Kiseleff - Piata Presei Libere cu intoarcere prin sos. Kiseleff - Piata Victoriei (linia 631). Autobuzele vor opri in toate statiile de autobuze de pe aceste trasee iar elevii si studentii vor putea circula gratuit, pe baza carnetelor de elev/student.

Programul de vizitare al targului va fi: miercuri - sambata, zilnic intre orele 10.00 si 19.00, si duminica, intre orele 10.00 si 16.00, iar pe toata desfasurarea targului va functiona un birou de presa de la care puteti obtine informatii legate de aceasta editie.

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2023 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro