Populatia Europei mai are incredere in masurile de austeritate

Populatia Europei mai sustine inca masurile de austeritate, chiar daca acestea si-au dovedit ineficienta, iar autoritatile au recunoscut tacit ca austeritatea nu este solutia pentru relansarea economica. Conform CNN, atitudinea europenilor a reiesit in urma unui sondaj care a fost publicat la inceputul acestei saptamani.

Sondajul realizat de Pew Research Center, vine intr-un moment in care liderii UE recunosc „in soapta” ca au gresit si incearca sa identifice solutii pentru a relaxa austeritatea pentru a introduce masuri de stimulare economica. Deschiderea catre aceste masuri este data de cotele record la care a ajuns somajul si de previziunile care vorbesc despre inca un an de contractie a economiei zonei euro.

Studiul releva ca, in ciuda dezbaterilor cu privire la eficienta austeritatii, cinci din cele opt tari incluse in sondaj sunt de parere ca austeritatea ramane cea mai buna solutie pentru iesirea din criza. Printre tarile care sustin reducerea cheltuielilor sunt Spania si Italia, ambele aflate deja in recesiune prelungita, inrautatita de eforturile indreptate in directia reducerii imprumuturilor guvernelor.

Ca medie, pentru toate cele opt tari incluse in sondaj, 59% dintre subiecti sustin austeritatea, in timp ce 29% vor deblocarea cheltuielilor pentru stimularea economiei.

 

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2023 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro