Polistiren extrudat – recomandari si specificatii generale

Categorie: Comunicate de presa

Specialistii in constructii recomandat polistiren extrudat, deoarece este cea mai eficienta solutie. In plus, pentru sistemul de incalzire prin pardoseala acestia recomanda utilizarea unor placi de polistiren extrudat special realizate pentru acest proiect.

Rolul acestui material este de a izola respectiva suprafata, dar si spatiul dintre aceasta.
polistiren extrudat
In general, se intampla ca tot sistemul de incalzire termica sa fie instalat peste camera cea mai rece, mai ales in cazul blocurilor, iar astfel este necesara utilizarea unui strat de polistiren extrudat de grosime mai mare pentru a preveni risipirea caldurii.

Calitati si proprietati generale ale materialului polistiren extrudat

 1. Polistirenul extrudat este un material cu propietati izolatoare atat fonice, cat si termice.
 2. Mai jos, veti gasi cele mai importante 5 aspecte pe care trebuie sa le stiti despre polistirenul extrudat inainte de a-l utiliza.
 3. Recomandarea este ca izolarea soclului sa se faca cu acest tip de material. De asemenea, izolarea fundatiei si acoperisului este bine sa se faca tot cu polistiren extrudat.
 4. Polistirenul extrudat este un material izolator extrem de eficient, insa atentie caci polistirenul extrudat nu trebuie sa fie folosit la izolarea fatadelor.
 5. Se transporta foarte usor, se manevreaza si se monteaza la fel de usor. Pierderile de material sunt extrem de mici, pentru ca polistirenul extrudat nu se farmiteaza deloc. Mai mult decat atat, placile se monteaza extrem de usor pe suprafete betonate sau cimentate.

Ce pasi trebuie urmati in aplicarea materialului?

 • PASUL 1: Pregatirea suprafetei;
 • PASUL 2. Pregatirea materialului;
 • PASUL 3. Aplicarea mortarului pe placa;
 • PASUL 4. Aplicarea placii pe perete;
 • PASUL 5. Armarea placilor de polistiren extrudat;
 • PASUL 6. Realizarea finisajului.

Magazinul online Marola va ofera materiale de constructie de calitate

Chiar daca pasim in fiecare zi pe o pardoseala, rar ne gandim ca daca o izolam corespunzator, putem sa impiedicam pierderilor de caldura si implicit sa cream un ambient perfect al confortului.

Fa ca proiectul tau sa fie reusit alegand polistiren extrudat de la Marola! Aduna-ti echipa si de materiale ne ocupam noi!

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Polistiren extrudat – recomandari si specificatii generale


Alte articole