Poftiti la degustat vinuri romanesti!

8 noiembrie 2006

Cea de-a treia editie a Festivalului "Vinuri Romanesti din Podgorii Stramosesti, parte a civilizatiei si culturii" va fi deschis publicului larg incepand de astazi si pana duminica, 12 noiembrie. Evenimentul se desfasoara la Complexul Expozitional Romexpo, pavilionul 2. Cu aceasta ocazie se vor face demonstratii privind vechimea bauturii lui Bachus in Romania, argumentandu-se astfel faptul ca si cel mai tanar soi romanesc de vita de vie are cel putin cateva secole, marea lor majoritate fiind cultivate de stramosii nostri daco-getii. Totodata, este reprezinta un nou prilej de a demonstra ca vinurile obtinute din soiuri traditionale romanesti au o calitate cu totul si cu totul exceptionala si pot in orice moment sa concureze cu cele obtinute in UE - ba chiar cu cele realizate de marii producatori mondiali. Vinul ar putea reprezenta unul dintre domeniile de nisa cu care Romania ar putea concura pe o piata libera, europeana. Produsul urmeaza sa exporte insa si imaginea Romaniei, a apreciat secretarul general al Agentiei Nationale a Importatorilor si Exportatorilor din Romania, Mihai Ionescu, la o conferinta despre sursele de finantare ale intreprinzatorilor. Declaratia a fost facuta in contextul in care, Romania ar trebui sa se orienteze catre nise (vezi turismul rural, vinul, serviciile balneare, serviciile!) pentru a amplifica activitatea de export, echilibrand astfel balanta comerciala.

La manifestare vor participa reprezentanti reprezentanti de drept ai sectorului viticol, respectiv membri ai Consiliul pe produs, struguri, must, vin, produse pe baza de vin si produse procesate, Organizatiei Nationala Interprofesionala Vitivinicola, Asociatia Degustatorilor Autorizati din Romania, precum si Oficiului National al Denumirilor de Origine pentru Vinuri si alte Produse Viticole".

Manifestarea in sine reprezinta, de asemenenea, un nou prilej de a demonstra ca vinurile obtinute din soiuri traditionale romanesti au o calitate cu totul si cu totul exceptionala si pot in orice moment sa concureze cu cele obtinute in UE si chiar cu cele realizate de marii producatori mondiali.

Nicoleta Margineanu
[email protected]

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro