Pistoale pentru autoapărare care nu necesită permis

Categorie: Diverse

Efracția în locuință, tâlhari, violență în trafic și multe alte situații determină tot mai mulți oameni să se gândească la achiziția pistoalelor de autoapărare. Un astfel de pistol poate oferi siguranță și putere într-un moment în care viața ta sau a celor dragi este pusă în pericol. Este înțelept să fii precaut și să ai întotdeauna o soluție la îndemână, însă în același timp trebuie să conștientizezi responsabilitatea imensă pe care o presupune deținerea unei arme. De asemenea, trebuie să te asiguri că știi îndeaproape legislația, pentru a evita eventualele neplăceri și amenzi. Legea din România îți permite să deții o singură armă neletală destinată autoapărării, ce trebuie să fie întodeauna însoțită de avizul aferent portului și folosirii acesteia. Mai mult, trebuie să știi că ai nevoie de autorizare pentru a achiziționa o armă, permisul de port armă neimplicând automat această posibilitate. Spray-urile paralizante sau aparatele cu electroşocuri sunt cele mai frecvent întâlnite arme neletale la purtător. Nenecesitând aprobarea poliției, acestea pot fi achiziționate din orice magazin de specialitate, pe baza buletinului care atestă că solicitantul are 18 ani împliniți. Totuși, dacă te încântă mai degrabă ideea de pistoale de autoapărare ce nu necesită permis, citește următoarele rânduri.

Ce arme poți purta în România

Articolul 372 al Codului Penal prevede faptul că portul sau folosirea fără drept a obiectelor periculoase (cuţit, pumnal, arme neletale care nu sunt supuse autorizaţiei, bastonul telescopic, dispozitive cu şocuri electrice, cu substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant) la adunările publice, la manifestările cultural-sportive, în locurile special amenajate şi autorizate pentru distracţie ori agrement, în mijloacele de transport în comun sau în instituții publice se pedepseşte cu amendă sau chiar cu închisoare până la trei ani. Singurul context în care este legal să porți aceste obiecte periculoase în buzunar este atunci când te îndrepți de la muncă spre casă şi invers.

Pe piața din țara noastră există trei categorii principale de arme de autoapărare și anume: spray cu gaze, pistol cu bile de cauciuc, aparat cu electroșocuri. Pe lângă pistoalele de autoapărare cu gaze lacrimogene sau piper, poți opta și pentru pistoale de autoapărare cu bilă de cauciuc, fără a necesita permis.

Achiziționarea armelor de airsoft ca pistoale de autoapărare constituie o tendință în creștere, tocmai pentru că sunt replici fidele ale pistoalelor de foc, dar nu sunt la fel de periculoase și nu necesită permis. Totuși, asta nu înseamnă că pistoalele de autoapărare pot fi folosite iresponsabil sau pentru intimidare în spațiul public. Faptul că sunt replici îi încurajează pe oameni să le trateze ca pe niște jucării, ceea ce este extrem de greșit. Este foarte dificil să se facă o distincţie vizibilă între o armă airsoft şi o armă reală, iar asta poate duce la o mulțime de accidente nefericite, în urma cărora oamenii își pot pierde viața. Mai mult, chiar dacă utilizezi pistoale de autoapărare într-un context în care siguranța ta este pusă în pericol, trebuie să răspunzi în fața legii dacă agresorul este rănit. Câteva opțiuni de pistoale de autoapărare ce nu necesită permis includ pistol Umarex Airsoft Beretta M92FS, Calibru 6mm, 12BB, 0.5J, pistol Airsoft Arc Hekler&Koch P30, 6mm, 23BB, 0.5J, pistol CO2 Airsoft Walther PPQ M2, Calibru 6mm, 22BB, 1J, pistol Airsoft Umarex Beretta 92FS, 6mm, 26BB, 1,3J.

Arma potritivă pentru tine

Imaginează-ți următorul scenariu: te afli într-o situație de urgență, siguranța sau chiar viața îți sunt puse în pericol și ai un spray cu piper sau un pistol cu bile pe undeva prin geantă/rucsac/buzunar, doar că nu știi unde exact unde. Poate fi frustrant, așa-i? Pentru a identifica arma de autoapărare potrivită pentru tine, trebuie să te raportezi la aspecte precum înălțime, greutate, autonomie, stil de viață, forță, constantă comportamentală și…memorie. Spray-uri paralizante, pistoale de autoapărare, pistoale revolver, electroșocuri – identifică arma potrivită pentru tine în funcție de ce ți-ar fi mai confortabil anatomic, dar și după o documentare complexă. Citește articole și recenzii, urmărește videoclipuri, vizitează site-uri și magazine fizice de arme. O armă la purtător cu scopul de autoapărare poate fi o alegere înțeleaptă, dar nu uita că folosirea ei trebuie să fie pe cât posibil evitată!

 

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro


Alte articole