Piata de logistica din Romania ar putea avansa cu peste 22% pe an

31 martie 2008

Piaţa de logistică din România ar putea avansa cu peste 22% pe an în perioada 2008-2010, înregistrând una dintre cele mai mari rate de creştere din Europa Centrală şi de Est, alături de Bulgaria, potrivit unui studiu al companiei britanice de cercetare Analytiqa. Totodată, Analytiqa estimează o creştere a cheltuielilor în acest domeniu, în Europa Centrală şi de Est, cu 10,5 miliarde dolari în următorii trei ani, în ciuda problemelor precum infrastructura slab dezvoltată şi lipsa calificării forţei de muncă.  Polonia, cea mai mare piaţă de logistică din regiune, a înregistrat, între 2005 şi 2007, o creştere de 33% în acest sector.
        

În ceea ce priveşte următorii ani, pieţele de logistică mai mici şi mai puţin dezvoltate, precum cele din România şi Bulgaria, vor înregistra cele mai mari rate de creştere în acest domeniu.
           
De exemplu, sectorul de profil din Bulgaria ar putea creşte cu 82% până în 2010, în timp ce în România, compania estimează că aceasta va avansa cu peste 22% pe an.
           
Principalele probleme cu care se confruntă pieţele de logistică sunt cele legate de infrastructura de transport şi depozitare şi tehnologia limitată. În acelaşi timp, există un declin al forţei de muncă în Europa Centrală şi de Est, întrucât mulţi profesionişti în domeniu continuă să migreze către Europa Occidentală.
          
 "Următori cinci ani se arată a fi o perioadă dinamică pentru industria logisticii în Europa Centrală şi de Est. Stabilitatea economică a regiunii, care este în proces de îmbunătăţire, se reflectă în nivelurile fără precent ale investiţiilor străine în regiune, care susţin creşterea în activitatea de producţie", a declarat Mark O'Bornick, director de cercetare la Analytiqa.
           
Odată cu avansul rapid în activitatea de producţie, veniturile mai mari ale consumatorilor vor susţine nevoia pentru o mai mare cantite de bunuri şi pentru o gamă de produse mai variată, de la alimente la băuturi, medicamente, produse electronice, telecomunicaţii şi chiar maşini şi motociclete.  

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro