Piata auto europeana cunoaste prima crestere din ultimele 18 luni

Vanzarile de masini noi au crescut in aprilie, fiind primul rezultat pozitiv inregistrat in ultimele 18 luni. Conform BBC, motorul cresterii vanzarilor a fost Marea Britanie unde s-a inregistrat o cerere solida pentru masini noi.

Numarul inmatricularilor a crescut in a patra luna a lui 2013 cu 1,8%, ajungand la 1,08 milioane de masini inmatriculate. Ultima crestere a fost inregistrata in luna septembrie 2011. Chiar daca sa inregistrat o crestere sensibila, luna trecuta a inregistrat cea mai mica valoare a vanzarilor de masini noi dintre lunile aprilie ale anilor anteriori pentru care au fost asimilate date.

Exceptie a facut piata auto din Marea Britanie, unde vanzarile au fost cu 15% mai mari devenind astfel cele mai bune din ultimii cinci ani. Mai mult, fara apetitul crescut al britanicilor pentru masini noi, inmatricularile si-ar fi continuat traiectoria descendenta.

Cererea pentru automobile noi in Europa a ajuns anul trecut la cel mai scazut nivel din ultimii 17 ani, datorita scaderii puterii de cumparare a clientilor care se vad nevoiti sa-si controleze cheltuielile. Majoritatea economiilor sunt intr-o situatie dificila sau chiar in recesiune, iar somajul a ajuns la cote record, mai ales in Spania si Grecia.

La nivelul primelor patru luni ale anului se mentine tendinta de scadere, volumul vanzarilor fiind cu 7% mai mic decat in perioada similara a anului trecut.

Producatorii de masini nu mai reusesc sa vanda nici modelele ieftine deoarece clientii au venituri mai scazute si prefera sa-si asigure nevoile zilnice. Chiar daca au nevoie de o masina noua, clientii potentiali evita sa ia o decizie de cumparare.

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2023 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro