Peste 25.000 de vizitatori la Targul de Turism al Romaniei

22 martie 2012

Targul de Turism - editia de primavara 2012, a avut loc in perioada 15 – 18 martie 2012, la Romexpo, si a reunit elita firmelor de profil atat din tara, cat si din intreaga lume. Gazduind un numar de 230 de companii, din 28 de tari si peste 50 orase si zone turistice din Romania, targul a inregistrat un nou record, de data aceasta, in materie de vizitatori: peste 25.000 de persoane interesate de vacante si calatorii au vizitat standurile amplasate pe o suprafata de 15.000 metri patrati, insumand arealul a 6 pavilioane din Centrul Expozitional Romexpo.


Cea de-a XXVII - a editie a targului a marcat un nou succes in agendele organizatorilor si partenerilor care au dovedit si de aceasta data o deosebita implicare si entuziasm: Romexpo, Camerele de Comert si Industrie din Romania, ANAT - Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania, FPTR - Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc, ANTREC - Asociatia Nationala de Turism Rural Ecologic si Cultural si OPTBR - Organizatia Patronala a Turismului Balnear din Romania.


Targul a debutat joi, 15 martie, fiind inaugurat in prezenta invitatilor - Cristian Petrescu, Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Corina Martin, Presedinte Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania, Ion Viorel Paunescu, Membru de onoare al Camerelor de Comert si Industrie din Romania, Presedinte de onoare al Federatiei Industriei Hoteliere din Romania, Mohammad Murad, Presedinte Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc si Vasile Pruteanu - Presedintele Consiliului Judetean Neamt.


Pe perioada celor patru zile de expozitie, vizitatorii au putut alege dintr-o gama variata de oferte destinate sezonului estival, atat in Romania, cat si in strainatate, ce au vizat turismul cultural, rural si de business, turismul de tratament, destinatii exotice, croaziere, turismul de aventura sau pelerinaje culturale etc.

Pentru un plus de impact, companiile participante au prezentat sub conceptele “early booking” si “instant booking” oferte si discount-uri atractive, valabile doar pe perioada desfasurarii evenimentului.


Organizatorii au derulat, si in acest an, special pentru publicul interesat, un bogat program de evenimente conexe – conferinte, seminarii, programe artistice, lansari de carte, prezentari de documentare, expozitii de fotografie precum si “Premiul Vizitatorului”, la care participantii au putut castiga o croaziera pe Marea Mediterana, sejururi all-inclusive in tara si strainatate, cadouri constand in reviste de specialitate sau articole de calatorie.


Referitor la segmentul business-to-business, targul a reprezentat, pentru majoritatea expozantilor o importanta platforma de reinnoire a relatiilor existente, de fidelizare a partenerilor traditionali, dar si de stabilire de noi contacte si contracte. În acest sens, Targul de Turism al Romaniei isi propune sa contribuie la consolidarea industriei turismului din Romania, atat prin promovarea zonelor de atractie turistica si a serviciilor din tara noastra, cat si prin organizarea de seminarii menite sa aduca in atentia autoritatilor dificultatile din acest domeniu.


În aceeasi perioada cu Targul de Turism al Romaniei au avut loc si urmatoarele manifestari expozitionale:

TMA – Festival de spiritualitate, medicina alternativa si terapii complementare -www.tma-expo.ro

TÂRG DE PRODUSE TRADIŢIONALE editia I, 2012 -Targ de produse cu specific romanesc - www.targprodusetraditionale.ro

IMM Forum (14 -16 martie 2012), organizat in parteneriat cu Camerele de Comert si Industrie din Romania, Guvernul Romaniei, si AIPPIMM - www.imm-expo.ro

 

ROMEXPO SA este o societate cu capital privat, avand ca actionar majoritar Camera de Comert si Industrie a Romaniei. Societatea este membra a Asociatiei Mondiale a Industriei Targurilor si Expozitiilor (UFI), a Aliantei Targurilor din Europa Centrala (CEFA) a Asociatiei Internationale de Auditare a Statisticilor Expozitiilor (CENTREX) si a Asociatiei Organizatorilor de Targuri si Expozitii din Romania (ASOEXPO).

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2023 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro