Pensionarii germani se întorc în număr tot mai mare să muncească, semn că sistemul de pensii al Germaniei s-a stricat. Stânga cere pensii mult mai mari. Vine o nouă revoluţie într-o economie conservatoare, cum a fost cea a introducerii salariului minim la nivel naţional?

19 septembrie 2023

Cu câţiva ani în urmă, propu­nerea de majorare a salariului minim în Germania a declanşat o adevărată revoluţie, iscând un val de critici şi avertismente. Salariul minim a făcut obiectul multor controverse în Ger­mania, liderii de afaceri avertizând că efectul va fi un număr mai mic de locuri de muncă sau transferarea acti­vităţilor de producţie în alte ţări, unde costul forţei de muncă este mai scăzut. Criticii măsurii au mai aver­tizat că introducerea salariului minim va face Germania mai puţin compe­titivă.

Acest articol publicat in categoria "Revista Presei" poate fi citit integral in "Ziarul Financiar".
Click aici pentru vizualiza articolul integral articolul - "Pensionarii germani se întorc în număr tot mai mare să muncească, semn că sistemul de pensii al Germaniei s-a stricat. Stânga cere pensii mult mai mari. Vine o nouă revoluţie într-o economie conservatoare, cum a fost cea a introducerii salariului minim la nivel naţional?".

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro