Partru semne că ai nevoie de un nou televizor

Categorie: IT & C

În ultimii 20 de ani, televizoarele cu ecran plat au avansat de la o noutate cu prețuri ridicate la un aparat pe care îl găsim în fiecare gospodărie. Nici măcar nu trebuie să aștepți Black Friday ca să poți să cumperi un televizor la un preț acceptabil și cu adevărat bun.

Nu este un secret că, pe parcurs, piața televizoarelor cu ecran plat a devenit absolut saturată. Tocmai de aceea și prețurile lor au scăzut și au devenit un aparat accesibil. Astfel că, dacă nu îți poți aminti când a fost ultima oară când ai văzut la calitate foarte bună un film, o emisiune TV sau un joc video, înseamnă că este probabil momentul să faci un upgrade la televizorul tău, eMag fiind alaturi de tine!

  1. Un televizor cu tub este încă televizorul principal

Dacă încă mai ai acasă un televizor cu o grosime mai mare de câțiva centimetri, cu siguranță ai nevoie să faci un upgrade. Ai posibilitatea să cumperi un televizor decent cu ecran plat pentru chiar mai puțin de 500 de lei, ceea ce reprezintă o alegere bună pentru orice casă modernă. Pentru această sumă modică poți cumpăra televizoare online care pot suporta aplicații de streaming, DVD-uri, Blu-ray sau chiar al doilea ecran pentru un laptop.

  1. Încă nu ai văzut niciodată full-HD

Dacă ai făcut cumpărături de televizoare online în ultimii șapte ani, probabil ai auzit de termenii „1080p” sau „full-HD”. Aceștia se referă la o rezoluție a ecranului – în special la 1.920 de pixeli pe orizontală cu 1.080 de pixeli pe verticală. Chiar dacă suntem la începutul dezvoltării 4K și HDR, acum este un moment propice pentru a profita de tehnologia full-HD, care s-a ieftinit.

  1. Netflix sau Amazon la tv

Există o șansă mare ca televizorul tău actual să nu fie de fapt un set de 1080p. Dacă te întreabă dacă vrei să vezi în 480p, 720p sau 1080i atunci când vizionezi diferite programe, atunci nu primești 1080p complet. Consolele moderne de jocuri precum Xbox One și aplicațiile precum Netflix și Amazon Video pot fi capabile de 4K, dar majoritatea jocurilor și conținutului lor sunt încă optimizate pentru 1080p. Televiziunea prin cablu și transmisiunile prin satelit, de asemenea.

În cazul în care televizorul tău curent nu este 1080p, nu este necesar să faci un salt până la 4K și HDR. Poți obține o vizionare plăcută doar cu 1080p.

  1. Încă îți conectezi laptopul la televizor pentru a transmite conținut

Când găsești ceva pe care vrei să îl vezi pe Netflix sau pe Amazon, te găsești în situația de a te târî pe podea încercând să pescuiești cablul HDMI și să îl conectezi de la laptop la televizor. În ziua de astăzi cu televizoare online este mult mai ușor.

Pe măsură ce am trecut de etapa televizoarelor inteligente în favoarea dispozitivelor de streaming independente, caracteristicile inteligente încorporate ale unor televizoare online sunt cea mai recentă tehnologie și cea mai bună, comparativ cu sarcina obositoare de a conecta calculatoarele desktop sau laptopul la un televizor.

Aproape orice televizor pe care îl cumperi în zilele noastre va avea încorporate aplicații cum ar fi Netflix, Amazon sau HBO Go.


Alte articole